Процедура по дисциплинарно наказание е започната срещу директорката на детска

...
Процедура по дисциплинарно наказание е започната срещу директорката на детска
Коментари Харесай

Дисциплинарно наказание грози директорка на забавачка в Горна Оряховица заради тежка контузия на дете

Процедура по дисциплинарно наказване е стартирана против директорката на детска градина „Бодра смяна“ в Горна Оряховица, в която през предходната седмица стана тежък случай с четиригодишно момиченце. Това заяви кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.

На 28 юни по обяд, до момента в който си играела 4- годишната Ламбина понечила да вземе конструктор от долап с играчки. В този миг обаче шкафът се сринал върху нея. Инцидентът станал по време на сборната група, която в този миг била под надзора на леличката и учителката по музика. Повече от час след случая обаче нито здравното лице в градината, нито директорката са повикали Спешна помощ. Обадили се на майката, която пристигайки на място разкрила обезобразено детето си. Момиченцето първо било признато в горнооряховската болница, а по-късно трансферирано в УМБАЛ в Плевен.

Още от първия ден на случая родителите са безапелационни, че директна отговорност за случилото се има управлението, което не е осигурило задоволително сигурност на децата. Директорката Жанета Атанасова съобщи по телефона, че не желае да разяснява случая, с цел да не пречи на следствието.

„ Взети са писмени пояснения от директорката. След депозирането им в деловодството на Община Горна Оряховица е почнала процедура по дисциплинарно наказване “, заяви кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.

 dete  dete1
От локалната администрация не престават с инспекциите по случая с потърпевшото момиченце. До седмица ще станат ясни всички събитие, както и за какво способените институции не са известени в период за този случай.

Междувременно посредством Facebook се провежда митинг на родители поради случая в детското заведение. Той е плануван за 16 юли от 8 до 11 часа в Горна Оряховица. До момента за присъединяване в него са се записали над 100 индивида. спомен този долап е разпределен на секции и върху него децата поставят играчките. Ако не беше моето дете щеше да бъде някое друго. Това е сериозна контузия удар в главата! “, разяснява засегнат дни след случая бащата на Ламбина Иван Ламбов. Бащата е ядосан, защото Ламбина към този момент била отекла и неузнаваема, а от личния състав го уведомили с думите: „ Елате тука дребната нещо си е удари носленцето! “.

Лекарите обаче открили, че два от хрущялите на носа на детето са счупени и има сериозен кръвоизлив в окото, което наложило незабавна интервенция в плевенска болница. Въпреки сполучливата интервенция в Плевен обаче, положението на едното око не е положително и родителите ще търсят специалисти- офталмолози, с цел да се предотврати увреждането му.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР