Противовирусният препарат Ремдесивир, който бе разглеждан като възможно средство за

...
Противовирусният препарат Ремдесивир, който бе разглеждан като възможно средство за
Коментари Харесай

„Ремдесивир“ претърпя неуспех при клиничните тествания за лечение на COVID-19

Противовирусният препарат " Ремдесивир ", който бе обсъждан като допустимо средство за лекуване на заболяването, причинявана от новия ковид, се провали при клиничните тествания, съобщи ТАСС, като се базира на в. " Файненшъл таймс ".

Изданието на собствен ред се базира на обява, появила се за известно време на уеб страницата на Световната здравна организация (СЗО).

В публикация на английското издание се споделя, че при направените в Китай клинични тествания е станало ясно, че препаратът не усъвършенства положението на болните и не понижава броя на патогенните микроорганизми в кръвта им. Според " Файненшъл таймс " в проучванията са взели присъединяване 237 души, от които 158 доброволци са получили " Ремдесивир ".

Употребата на препарата при част от пациентите е довела и до непряк резултат, като при 18 от тях се е наложило подаването на медикамента да бъде прекъснато.

" Файненшъл таймс " цитира изказване на Световната здравна организация, в което се споделя, че информацията за направените тествания, която е в стадий на експертна оценка, е била оповестена на уеб страницата на СЗО простъпка.



" Черновата бе предоставена на СЗО от създателите на проучването, бе оповестена инцидентно на нашия уебсайт и бе изтрита незабавно щом забелязахме грешката ", съобщи основаната в Женева организация.

Компанията, създала " Ремдизивир ", " Гилеад сайънсис ", съобщи, че клиничните тествания са били направени при неточни условия.

" Важно е да се означи, че заради предварителното преустановяване на проучването поради дребния брой доброволци то не закупи задоволителен мащаб, с цел да направи допустимо правенето на статистически значими заключения ", акцентира компанията в изказване, представено в публикацията на " Файненшъл таймс ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР