Противоречивият план на британското правителство за може в крайна сметка

...
Противоречивият план на британското правителство за може в крайна сметка
Коментари Харесай

Планът на Великобритания да праща мигранти в Руанда ще струва над 600 млн. паунда

Противоречивият проект на английското държавно управление за може в последна сметка да коства повече от 600 милиона паунда за депортиране на 300 бежанци. Това заяви надзорният орган на Народното събрание, представен от " Ройтерс ".

Съгласно политиката, оповестена за първи път през 2022 година, търсещите леговище, които идват на южното крайбрежие на Англия с дребни надуваеми лодки, ще бъдат изпращани в Руанда. До момента обаче никой не е бил депортиран заради продължаващи правни усложнения.

Правителството планува да изпрати хиляди хора в източноафриканската страна, макар че не е ясно какъв ще бъде потенциалът за банкет там.

По данни на Националната одитна работа в допълнение към 220-те милиона паунда, които Англия п равителството се е съгласило да обезпечи спомагателни 150 милиона паунда през идващите три години , както и още 120 милиона паунда, откакто първите 300 мигранти бъдат депортирани.
 Организация на обединените нации надълбоко се тревожи от проекта на Лондон да изпраща мигранти в Руанда
Организация на обединените нации надълбоко се тревожи от проекта на Лондон да изпраща мигранти в Руанда

Схемата рискува да нанесе " сериозен удар против правата на индивида "

Освен това английското държавно управление ще би трябвало да заплати на Руанда спомагателни 150 874 паунда за покриване на разноските за всяко презаселено лице , прецизира надзорният орган в най-подробната финансова оценка на проекта до момента.

Когато се вземат поради други разноски, като полети, полицата ще надвиши 600 милиона паунда (760 милиона долара).

Премиерът Риши Сунак отбрани политиката, която съгласно държавното управление ще възпре мигрантите, прекосяващи Ламанша. Разноските за настаняване на чакащите решение за леговище възлизат на към 8 милиона паунда дневно.

" Сегашната обстановка е неустойчива и несправедлива " , съобщи Сунак и добави, че схемата за Руанда е " инвестиция, която си коства ".

Националната одитна работа показва, че държавното управление може да задейства уговорка за спиране, която ще влезе в действие след три месеца, само че предходни заплащания към Руанда няма да могат да бъдат възобновени и Лондон ще би трябвало да извърши бъдещи заплащания, свързани с депортирани лица.
 Съдът в Страсбург предизвести Англия да се преценява с решението за Руанда
Съдът в Страсбург предизвести Англия да се преценява с решението за Руанда

Лондон заплаши да пренебрегне разпореждането на Европейски съд по правата на човека по проблема

Органът за наблюдаване на разноските уточни, че държавното управление е признало, че това е " високорискова и нова политика " и окончателната цена ще зависи от броя на депортираните лица.

Миналата година, че схемата е противозаконна, защото би нарушила английските и интернационалните закони за правата на индивида заради дефекти в системата на Руанда.

Въпреки решението на съда и възходящите разноски Сунак даде обещание да не отхвърля от проекта и в опит да блокира по-нататъшни правни провокации държавното управление прокарва законодателство през Народното събрание, според което Руанда да бъде оповестена за безвредна страна.
 Англия заплати на Руанда още 100 млн. паунда по противоречивата скица за мигрантите
Англия заплати на Руанда още 100 млн. паунда по противоречивата скица за мигрантите

Лондон към този момент отпусна 140 млн. паунда на източноафриканската страна

Сунак е вложил големи количества политически капитал в проекта и се надява, че в случай че полетите за депортиране стартират преди изборите, предстоящи по-късно тази година, това ще даде подтик на неговата Консервативна партия , която изостава съществено в изследванията на публичното мнение.

Голям брой мигранти, които идват във Англия, настояват, че бягат от войни и малтретиране от Близкия изток, Африка и Южна Азия и множеството получават статут на бежанци.

Британското държавно управление обаче показва, че към 90% от пътуващите са мъже и доста от тях са стопански мигранти, а не същински бежанци. От началото на годината 2255 мигранти са пристигнали на Острова с дребни лодки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР