Противоречиви фигури бяха утвърдени за председатели на двете камари на

...
Противоречиви фигури бяха утвърдени за председатели на двете камари на
Коментари Харесай

Противоречив избор: Спорни фигури оглавиха двете камери на италианския парламент

Противоречиви фигури бяха одобрени за ръководители на двете камари на италианския парламент. Начело на Камарата на депутатите застава Лоренцо Фонтана от партията на Салвини „ Лига “, чиито възгледи срещу LGBT общността и глобите против Русия, разгневиха част от народните представители. Председател на Сената стана Игнацио Ла Руса от „ Италиански братя “, прочут с участието си в неофашистка партия в предишното.

Изборът за ръководител на Камарата на депутатите – долната камара на италианския парламент – мина без изненади. На поста бе одобрен Лоренцо Фонтана от партия „ Лига “, политик с твърди консервативни възгледи и в предишното покровител на някои от политиките на Владимир Путин. За това новият ръководител бе провокиран от част от депутатите.

В първото си изказване Фонтана изрази признателност към президента на републиката Серджо Матарела.
Искам да насочва топли поздрави към президента на Републиката Серджо Матарела, стожер на нашата нация, главен поръчител на нашата конституция и страж на нейните съществени полезности.
Лоренцо Фонтана, ръководител на Камарата на депутатите

За ръководител на Сената бе определен Игнацио Ла Руса от „ Италиански братя “, за който не гласоподаваха част от сенаторите от „ Форца Италия “, партията на Силвио Берлускони, заради несъгласие, наложено за министър на доближен на Берлускони, от бъдещия министър председател Джорджа Мелони. Ла Руса е прочут с про-фашистки възгледи и благосклонности към диктатора Бенито Мусолини.

В петък Ла Руса посети двореца Куиринале и беседва с президента на републиката Серджо Матарела. Той даде обещание да зачита всички партии в Сената и конституцията на страната.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР