Противопоставянето на Турция срещу присъединяването на Швеция и Финландия към

...
Противопоставянето на Турция срещу присъединяването на Швеция и Финландия към
Коментари Харесай

Гръцки вестник: Ердоган изнудва САЩ заради F-16 и F-35

Противопоставянето на Турция против присъединението на Швеция и Финландия към НАТО под претекст, че приютяват терористи, се преглежда в Атина като безсрамен опит за изнудване на Съединени американски щати да се съгласят с премахването на всички наказания против турската отбранителна промишленост . Турция желае Съединени американски щати да и връщането й към програмата F-35, след, написа гръцкият вестник " Катимерини ".

Смята се, че и рейтингите на държавното управление преди изборите следващата година подтикват ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) да заеме по-твърда позиция против Вашингтон, с цел да угоди на антиамериканското публично мнение, само че също по този начин да не наподобява, че " губи точки " против Гърция.

Показателно е, че след изказването на премиера Кириакос Мицотакис за интереса на Гърция към F-35, Ердоган побърза да изрази безпокойството си.
 Ердоган: Турция ще продължи да укрепва своя военноморски флот
Ердоган: Турция ще продължи да укрепва своя военноморски флот

В момента се организира годишното военноморско обучение " Синя татковина "

" Вижте Гърция! Дължи на Запада 400 милиарда евро, само че те й дават оръжия и Съединени американски щати утвърждават построяването на бази. От друга страна, когато се срещнат с нас, те споделят: " Искаме да развием връзка с Вас ", сподели той.

От своя страна Атина работи за да подчертае твърдата позиция на Гърция да взема решение разногласията с Турция въз основа на интернационалната легитимност, а точно в Международния съд (МС) в Хага .

Според добре осведомени източници, готовността на Атина да се споразумее с Турция за третиране на разногласията в Хага е била изразена от гръцкия външен министър Никос Дендиас по време на контактите му във Вашингтон.

Беше маркирано, че макар че задачата на Атина е съответна, няма отговор от Анкара. Напротив, турски дрон е прелетя над Канделиуса в югоизточната част на Егейско море, с цел да подсети на Гърция за претенциите на Анкара за " сивите зони ".

Посещението на Дендиас в четвъртък в централата на Международния съд в Хага беше ясно увещание за гръцките възгледи.

В срещата си с ръководителя на Министерски съвет Джоан Донохю Дендиас акцентира, наред с други неща, че главният принцип на Гърция е разрешаването на всички двустранни разногласия въз основа на интернационалното право, посредством договаряния. Ако те не съумеят, сподели той, тогава въпросът би трябвало да бъде отправен до Министерски съвет. Според дипломатически източници Дендиас означи, че задачата е всички страни по света, като се стартира от страните в непосредственото съседство на Гърция, " да одобряват тези съществени правила ".
 Атина желае американско военно наличие - най-много в Северна Гърция
Атина желае американско военно наличие - най-много в Северна Гърция

Той акцентира значимостта на американското военно наличие в Александруполис
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР