Противопоставянето между израелски и ирански сили в Сирия ескалира рязко

...
Противопоставянето между израелски и ирански сили в Сирия ескалира рязко
Коментари Харесай

Размяна на ракетни удари между Израел и ирански сили в Сирия

Противопоставянето сред израелски и ирански сили в Сирия ескалира внезапно рано тази заран, когато съгласно Израел иранските сили " Ал Кудс " са изстреляли залп от 20 ракети по негови позиции на Голанските възвишения, написа американският в. " Вашингтон пост ".
 Размяна на ракетни удари сред Израел и ирански сили в Сирия БГНЕС
Това е първият случай, при който ирански сили са стреляли директно по израелски елементи, отбелязва израелски боен представител.

Най-малко 23 убити при израелските удари в Сирия - петима сирийски бойци и 18 проправителствени бойци, съгласно мониторингова организация, представена от Франс прес.

Сирийската държавна новинарска организация САНА съобщи, че Израел е обстрелял цели покрай град Кунейтра , ситуиран на изток от Голанските възвишения, и сирийската противовъздушна защита е дала отговор на нападението.
 Размяна на ракетни удари сред Израел и ирански сили в Сирия БГНЕС
След това е последвала нова поредност удари. Израелската войска акцентира, че гледа доста съществено на случилото се и е готова за необятен набор от сюжети.

Десетки ракети са били изстреляни нощес от Сирия по окупираната от Израел част от Голанските възвишения, удостовери Сирийският център за наблюдаване на човешките права, представен от Франс прес. Израел заяви, че е дал отговор на огъня от Кунейтра с обстрел на ирански военни обекти в Сирия.
 Размяна на ракетни удари сред Израел и ирански сили в Сирия БГНЕС

Високопоставен сирийски представител удостовери изстрелването на ракети от Сирия, само че акцентира, че Израел е стрелял първи . Той съобщи, че в отговор на израелската експанзия са били изстреляни над 50 ракети " земя-земя ".

Междувременно ТАСС заяви, че по време на офанзивата тази нощ И зраел е изстрелял по територията на Сирия повече от 70 авиационни и тактически ракети , повече от половината от които са били свалени от сирийската противовъздушна защита. Агенцията се базира на съветското министерство на защитата.

При нападението са били употребявани 28 израелски самолети Ф-15 и Ф-16, които са изстреляли към 60 ракети " въздух-земя " в разнообразни региони на Сирия. Израелската войска е изстреляла също и повече от 10 тактически ракети " земя-земя " .

Повече от половината израелски ракети са били свалени от сирийските сили .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР