Противоградна ракета уцели двор в с. Калугерово. Само 15 минути

...
Противоградна ракета уцели двор в с. Калугерово. Само 15 минути
Коментари Харесай

Ракета срещу градушка падна в селски двор

Противоградна ракета уцели двор в с. Калугерово. Само 15 минути по-рано на това място играели с топка двете деца на притежателите.   

Не ми се мисли какво можеше да се случи! Дете, възрастен - щеше да го остави на място при такава мощ. Да е къща, да е кола - купува се, само че живот не се връща, сподели пред „ Марица “ майката Лидия Моллова.   

Лидия била толкоз изплашена, че не помни на какъв телефон е търсила помощ. В къщата се събрала цялата рода - и за морална опора, и да видят ракетата, такова нещо не всеки ден се случва. Във Facebook приятелите на фамилията се майтапят, че идната небесна пратка ще е куфарче с банкноти.   

На Лидия обаче не  е до смешки. Трябва повече да се внимава, уверена е майката. Недопустимо е да падат ракети в спокойно време, акцентира тя и напомни, че и преди са „ обстрелвани “ покриви на къщи в Калугерово. 

Макар и рядко, стават такива произшествия. Техника е, постоянно може да даде неточност, призна шефката на Дирекцията за битка с градушките Диана Илкова. Тя изясни, че при подобен случай би трябвало да се алармира на тел. 112 или в Дирекцията за битка с градушките на тел. 034/44 68 78. Практиката е да се изпратят експерти, с цел да вземат отломките. По предписание те не са рискови, тъй като падат към този момент взривени. Но с цел да се сведе до най-малко рискът, не е желателно да се пипат. Кметовете по места също са инструктирани какво да вършат, разполагат с нужните контакти, тъй че хората могат да се допитват и до тях.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР