Противодействат на умората и косопадаСлед зимата много хора изпитват умора

...
Противодействат на умората и косопадаСлед зимата много хора изпитват умора
Коментари Харесай

Витамините от група В са особено важни през пролетта

Противодействат на умората и косопада
След зимата доста хора изпитват отмалялост и липса на сила. Витамините от група В, изключително В1 (тиамин), В2 (рибофлавин), В3 (ниацин) и В5 (пантотенова киселина), играят основна роля в енергийния метаболизъм. Поради това с спомагателния им банкет се покачва равнището на интензивност и жизненост, а възприятието на отмалялост изчезва.

Клетъчното възобновяване значително е обвързвано с витамините от група В. Те са нужни за растежа и деленето на клетките, което е изключително значимо за здравето на кожата и косата в интервала на пролетен дефицит на витамини. Например B7 (биотин) предизвиква здрави коса и нокти, до момента в който B2 и B3 поддържат положителния тип на кожата.

Витамините B6 (пиридоксин) и B12 (кобаламин) играят значима роля във действието на нервната система, в това число производството на невротрансмитери като серотонин, което усъвършенства настроението и понижава напрежението. Пролетната отмалялост и раздразнителността могат да бъдат понижени, когато се възстановява работата на нервната система.

Температурните промени и пролетните вируси компрометират имунната система. Витамин B6 подкрепя производството на антитела, които се борят с инфекциите, до момента в който B9 (фолиева киселина) и B12 вземат участие в основаването на бели кръвни кафези, които пазят тялото от външни сътрудници. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР