Протитипната машина има две батерии - основна плюс бърза, за

...
Протитипната машина има две батерии - основна плюс бърза, за
Коментари Харесай

Електромобил съчетава фин външен вид с офроуд якост

Протитипната машина има две акумулатори - съществена плюс " бърза ", за 270+ км. пробег

Бивш дизайнер на Aston Martin и Jaguar проектира електрически автомобил със състезателен дизайн и офроуд технологии (Графика: Callum Designs)

Въпреки че множеството офроуд транспортни средства са много впечатляващи на външен тип, малко от тях са… красиви. Сега един първообраз на електрически автомобил може да промени това със съчетанието си от финяшки дизайн, който ще му разреши да се кара и по градските улици, и офроуд здравина.

Понастоящем към момента прототипен, Skye е първото транспортно средство със лична марка, основано от английската компания Callum Designs. Компанията е учредена от Иън Калъм, който преди този момент е проектирал транспортни средства за автомобилни колоси като Aston Martin и Jaguar.

В сърцето на Skye стои система за задвижване на четирите колела. Съчетано е със затворена кабина с оформление 2+2. Елегантната осанка включва „ линия с удивителни акценти, пресечена от мощна хоризонтална конструкция, оградена от органични форми начело и откъм гърба “.

Интересно е, че двете порти имат стъкло в горната и долната част.

Въпреки че цялостните механически спецификации към момента не са оповестени, проектите плануват Skye да се зарежда от 42-kWh литиево-йонна батерия, която би трябвало да е задоволителна за пробег от 274 км с едно зареждане. Има и спомагателна батерия с ултрабързо зареждане, която се зарежда единствено за 10 минути.

Автомобилът ще бъде с тегло към 1150 кг. Тези килограми ще бъдат разпределени в съответствие 50:50 сред предната и задната ос. И макар че няма информация за мотора или оптималната скорост на Skye, той би трябвало да може да форсира от 0 до до 100 км/ч за под четири секунди.

Подробностите са нищожни, само че се планува да бъдат оповестени идната пролет. Знае се още, че размерите ще са 404 на 190 см. За останалото ще би трябвало да изчакаме.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР