Протестите на зърнопроизводителите продължават, блокирани са четири гранични пункта. За

...
Протестите на зърнопроизводителите продължават, блокирани са четири гранични пункта. За
Коментари Харесай

Протестите на земеделците продължават, блокирани са четири гранични пункта

Протестите на зърнопроизводителите не престават, блокирани са четири гранични пункта. За Дарик радио Радостина Жекова от Националната асоциация на зърнопроизводителите, която е на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кардам “, изясни, че в случай че не се реализира единодушие на днешната среща при президента Румен Радев, идващият митинг ще бъде на 7 април взаимно с Румъния и Полша.

Националната асоциация на зърнопроизводителите, както и секторите зарзаватчийство и отглеждане на животни стоят зад митингите на граничните пунктове, коментираРадостина Жекова.

Зърнопроизводителите упорстват да бъде преустановен регламентът, който освобождава украинското зърно да влиза в европейските страни без мито.

Тя изясни, че украинското зърно е по-евтино, тъй като Украйна не съблюдава регламентите, които съблюдават страните от Европейски Съюз.

Жекова посочи, че не споделят, че украинското зърно не е качествено, а че използват неразрешени в Европейски Съюз пестициди. Затова съгласно нея то би трябвало да се изнася в страни отвън Европейски Съюз.

Тя означи, че митингите им са от през вчерашния ден, като са затворени четирите гранични пункта при Кардам, Силистра, Русе и Видин. Протестът ще продължи и на следващия ден, 31 март, като за през днешния ден е планувана и среща с президента Румен Радев.

Ако не се реализира съгласие, идващият готвен митинг, в който ще се включат българските зърнопроизводители, е на европейско равнище и ще бъде на 7 април. Той е проведен от Румъния, като в него се чака да се включи и Полша.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР