Протестиращи в Благоевград определиха като неефективни правителствените мерки в помощ

...
Протестиращи в Благоевград определиха като неефективни правителствените мерки в помощ
Коментари Харесай

Протестиращи в Благоевград: Антикризисните мерки не са ефективни

Протестиращи в Благоевград дефинираха като неефективни държавните ограничения в помощ на бизнеса и хората, изгубили работата си поради рецесията с ковид.

Заради възбраната за всеобщи прояви на публични места, която още е в действие, уредниците на митинга организираха автопоход по улиците на Благоевград.

Десетина бяха събралите се коли, които потеглиха от паркинга пред Югозападния университет, охранявани от чиновници на полицията.

Самоосигуряващите се хора на процедура нямат достъп до безплатна помощ или безлихвени заеми, тъй като от началото на изключителното състояние не работят и не се обезпечават. Еднократната помощ за фамилиите е извънредно незадоволителна, съобщи Люси Манова, която е измежду уредниците на митинга:

„ Реално има даже и гладуващи деца. Има хора, които даже медикаментите си не могат да закупят. Работещи в частния бранш, които даже не са обезпечени, не могат да отидат наборсата. Положението е доста тежко и може би в действителност държавното управление би трябвало да предприеме по-скоро някакви такива ограничения, които да са ориентирани към всеки един човек ".

Инициаторите се надяват на по-голяма поддръжка, съобщи Манова в отговор на въпроса на БНР за какво митингите от началото на годината са толкоз малобройни:

„ Наистина сме малцинство. Надяваме се - ето ресторантьорите стачкуват за ДДС-то, в действителност да се причислят към нас, защото това е едно от нашите претенции още от януари ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР