Лидерът на БСП Корнелия Нинова подписа днес споразумение с КНСБ

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова подписа днес споразумение с КНСБ
Коментари Харесай

Нинова подписа със синдикатите споразумение за подкрепа от БСП на достойно заплащане във ВУЗ - овете

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова подписа през днешния ден съглашение с КНСБ и КТ „ Подкрепа ” за гарантиране на почтени хонорари на работещите в областта на висшето обучение и науката.
Българска социалистическа партия поема ангажимент в период до 30 юни 2024 година да предприеме всички нужни дейности в 50-тото Народно заседание за гарантиране осъществяването на закона за висшето обучение и обезпечаване на средства за растеж на заплатите, който да подхожда на настоящото законодателство според последните промени в Закона за висшето обучение, гласи съглашението.
Подписи под него сложиха и президентите на КНСБ и „ Подкрепа ” Пламен Димитров и Димитър Манолов, както и Лиляна Вълчева и Валери Апостолов, ръководители на просветителните синдикати към двете структури. Гарант за осъществяване на съглашението е министърът на финансите Людмила Петкова.
Висшето обучение е народен приоритет и основен детайл от националната ни сигурност, защото то е гръбнака на човешкия капитал на нацията. Изграждането на жители с демократични полезности, със познания и умения, изисква съблюдаване на съответни задължения от страна на страната и политиците, с цел да може системата да бъде финансово обезпечена, а работещите в нея, да получават почтени хонорари, се споделя в съглашението.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР