Протестиращи в Берлин посрещнаха британския премиер Борис Джонсън с викове

...
Протестиращи в Берлин посрещнаха британския премиер Борис Джонсън с викове
Коментари Харесай

Берлин посрещна Борис Джонсън с викове Спрете Брексит!

Протестиращи в Берлин посрещнаха английския министър председател Борис Джонсън с крясъци "Спрете Брексит! ", оповестява организация "Ройтерс ". Протестът се организира наоколо до постройката на федералното канцлерство, където Джонсън дойде за среща с Ангела Меркел. При идването си английският водач не отговори на журналистическите въпроси за съглашението сред Европейски Съюз и Обединеното кралство.

Меркел и Джонсън ще обсъдят опциите за безпроблемна разлъка сред Брюксел и Лондон. Англия ще изгуби правата си на европейския пазар на въздушния превоз при излизане от Европейски Съюз и след Брексит ще има потребност от реализиране на ново съглашение в тази сфера. Тъй като договарянията ще лишават време, най-добре би било да се основат ясни правила за преходния интервал, с цел да не се стига до усложнения, разяснява Меркел на брифинг през днешния ден.

"Ще напуснем Европейския съюз на 31 октомври и ще превърнем тази страна в най-хубавото място за живот в света ", написа през днешния ден в Туитър преди отпътуването си Борис Джонсън, представен от Франс прес. След диалозите с Меркел, му следва среща и с Макрон на френска земя.

По-рано Джонсън прикани Европейски Съюз да прояви подготвеност за взаимни отстъпки по бъдещата разлъка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР