Протестиращи се сблъскаха с полицията в центъра на Барселона, след

...
Протестиращи се сблъскаха с полицията в центъра на Барселона, след
Коментари Харесай

Сблъсъци в Барселона заради ограниченията срещу COVID-19

Протестиращи се сблъскаха с полицията в центъра на Барселона, откакто стотици се събраха, с цел да показват против новитe ограничавания против ковид, в това число наложеният полицейски час и възбраната за овакантяване на града през уикенда.
Говорител на локалната полиция съобщи пред AФП, че над 700 протестиращи са участвали на митинга, който по-късно ескалира до принуждение, откакто група от към 50 души "започна да хвърля рискови предмети " по полицията.
Кореспондент на организацията на площад „ Сант Жауме “ видя десетки стачкуващи, носещи защитни маски, които скандираха „ независимост “, които са хвърляли камъни по опитващите се да ги разпилян служители на реда в униформи за битка с безредиците.
При конфликтите са ранени 20 служители на реда, а 12 души са задържани, заяви полицията в Tуитър. Най-малко две заведения са били разграбени и няколко полицейски автомобила са били развалени, се споделя още в известието.
Въпреки многото ограничавания, наложени в Испания от края на юли насам, когато броят на инфектираните с ковид още веднъж стартира да пораства, пандемията продължава с нова мощ. До момента вирусът е лишил живота на 35 000 испанци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР