Протестиращи жители на столичния квартал Горубляне блокихара в неделя кръстовището

...
Протестиращи жители на столичния квартал Горубляне блокихара в неделя кръстовището
Коментари Харесай

Жители на Горубляне блокираха Цариградско шосе

Протестиращи поданици на столичния квартал " Горубляне " блокихара в неделя кръстовището на бул. " Цариградско шосе ", ул. " Павел Красов " и ул. " Димитър Пешев ".

Това е поредна акция на неодобрение от страна на живеещите в региона. " 26 години чакаме компенсациите за приетите ни, само че невъзстановени парцели ", " Премахване на насилственото отчуждаване на парцели частна благосъстоятелност за зелената система ", пишеше на плакати на протестиращи, съобщи БГНЕС.

Протестирщаите са недоволни от неналичието на отговор от Столична община на настояванията им за започване на подробни устройствени проекти с отреждане за строителство в терени планувани с Общ устройствен план за паркове и с изтекли периоди за наложително отчуждаване.

Архитект Янита Тарабанова, която е представител на предприемчив комитет " Горубляне ", означи, че митингът им не е политически.

" Не желаеме оставки, нито пък желаеме някой да бъде назначаван. Искаме да употребяваме нашата благосъстоятелност. Имотите ни стоят блокирани към този момент 26 години с отреждане за озеленяване. Никой не прави подробни устройствени проекти за тези зони, нито ще се изкупуват за паркове. 26 години стоят блокирани. Искаме сега Подробен устройствен план с отреждане за строителство за тези терени ", сподели тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР