Протестиращи гръцки здравни работници влязоха в сблъсък с полицията днес

...
Протестиращи гръцки здравни работници влязоха в сблъсък с полицията днес
Коментари Харесай

Протестиращи гръцки медици влязоха в сблъсъци с полицията в Атина

Протестиращи гръцки здравни служащи влязоха в конфликт с полицията през днешния ден пред Народното събрание в Атина по време на проява против предлаганата от държавно управление промяна в болничната помощ, оповестиха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне стачкуващите, които се пробваха да пробият кордона. Не се оповестява за арести, само че няколко от протестиращите са потърсили здравна помощ поради усложнения с дишането.

В Народното събрание се разисква промяна в опазването на здравето, която включва нови критерии за признание на стажа на лекари и медицински сестри, които са работили в чужбина.

Според синдикатите тази мярка е замислена за да ограничи трудовите права на болничния личен състав. Освен това те упорстват на повече от заетите на срочен контракт да бъде препоръчан неопределен.

„ Много от нашите членове са държани заложници със срочни контракти. Има огромен брой интервенции и медицински случаи, които бяха отсрочени поради пандемията, по тази причина е нужно да бъде укрепена системата на опазването на здравето. Но става тъкмо противоположното “, сподели водачът на синдиката на болничните лекари Михалис Янакос.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР