Протестът на Браншова камара Пътища не е за заплати, а

...
Протестът на Браншова камара Пътища не е за заплати, а
Коментари Харесай

Цивилизовано на повърхността: Имало неизплатени заплати в пътния бранш, но не за това се протестира

Протестът на Браншова камара " Пътища " не е за заплати, а страната да си извърши отговорностите по към този момент поети контракти. Никога не сме твърдяли, че митингът е за заплати – този митинг е работодателски, браншови, поради изискванията за бизнес. Това съобщи ръководителят на камарата Стефан Чайков.

От думите на Чайков стана ясно и, че той обаче не можел да дава отговор дали всички в пътното строителство са си получили заплатите. За служебния районен министър арх. Виолета Комитова това съставлява увещание, че няма случаи на забавени заплати с да вземем за пример 4 месеца, както било показвано " по медии ". По-рано през днешния ден, 12 октомври, пред неудовлетворен представител на сектора, поискал анонимност, съобщи, че „ протестираме поради спрени поръчки, неплащания от страна на страната ”. Той отхвърли да уточни и името на компанията, в която работи, само че увери, че тя му дължи две заплати и че от страна на АПИ не е плащано на компанията. Повече за атмосферата на митинга,!
 Пътните строители се готвят да съдят страната и предизвестяват, че ще я осъдят за още 60 млн. лв. Пътните строители се готвят да съдят страната и предизвестяват, че ще я осъдят за още 60 млн. лв.
" Членовете на ББК " Пътища " ще подхващат всички законни ограничения да създадат изискуеми отговорностите на Агенция " Пътна Инфраструктура " (АП...

Друг представител на камарата опонира на тезата на Комитова. Фирмата, която се занимава с поддържането на област Перник, има усложнения със заплатите, сподели той и посочи, че по други компании не е по този начин, само че било поради притежателите, а не тъй като страната си плащала по подписани контракти. Имало и дребни компании, които даже не можели да си платят ДДС-то по пуснати фактури от страната и Национална агенция за приходите ги брояла за неточни платци т.е. такива компании към този момент не можели да вземат участие и в публични поръчки.

Последва и повтаряне на разногласието дали са законни договорите сред компаниите и страната, за които текат безусловно кавги от известно време насам, а медиите бяха помолени да изоставен срещата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР