Протест срещу ръководството на Българския футболен съюз започна днес в

...
Протест срещу ръководството на Българския футболен съюз започна днес в
Коментари Харесай

Хиляди футболни фенове блокираха София

Протест против управлението на Българския футболен съюз стартира през днешния ден в София. В акцията, която започва малко след 17:00 часа в региона на Националния стадион „ Васил Левски “ в София, се включиха хиляди последователи от столицата и от страната.

Запалянковците скандираха „ Оставка “ и обидни квалификации към Българския футболен съюз. Към митинга се причисли и група маджарски ултраси. Фенове закрепиха транспарант с „ Оставка. 18 години стигат “ на един от пилоните на Орлов мост, визирайки интервала на ръководство на президента на БФС Борислав Михайлов, оповестява Българска телеграфна агенция.

Основните претенции на протестиращите са незабавна оставка на Михайлов и на цялата администрация на централата и насрочване на ексклузивен Конгрес до февруари 2024 година, на който да бъде определено ново управление.

За защитата на мероприятието са ангажирани към 1600 служители на реда от Столична дирекция на вътрешните работи. Служителите на реда затвориха подстъпите към стадиона още в ранния следобяд, като придвижването на моторни-превозни средства по бул. „ Евлоги Георгиев “ в региона пред стадион „ Васил Левски “ е спряно и се пропущат единствено рейсовете на градския превоз. На униформените е разполагаем и водно оръдие. Малко след 17:30 часа част от ентусиастите дойдоха на Орлов мост и придвижването там също беше спряно.

Организаторите на митинга приканиха събитието да премине спокойно, като на него всеки български почитател да изрази мнението и позицията си със викания, транспаранти, флагове и позволена пиротехника, спазвайки законите на Република България, без нарушение на разпоредбите и експанзия против органите на реда.

Националният тим на България по футбол ще играе довечера от 19:00 часа европейска подготовка против Унгария при закрити врата на стадион „ Васил Левски “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР