Протест с настояване за чист въздух бе организиран в Русе.

...
Протест с настояване за чист въздух бе организиран в Русе.
Коментари Харесай

И Русе на протест: Настояват за мерки за чист въздух

Протест с гледище за чист въздух бе проведен в Русе. Той е вследствие на зачестилите замърсявания от промишлени предприятия.

Организаторите на митинга за чист въздух упорстват, че нямат политически претенции, само че се обръщат към политиците при започване на предизборната акция, защото въздухът в Русе продължава да е една от сериозните тематики в града.

" Все още е жив споменът от тинейджърските ми години, когато ходехме с кърпички на устата и не желаеме това да завещаваме на нашите деца ".

" На митинга съм, тъй като съм взаимен с всички тези хора, които са на площада не за първи път, а от доста години. Аз помня миризмите на хлора, помня и простестите. Край, би трябвало да се спре ".

" На митинга съм, тъй като ситуацията става безобразно, поради на това, че замърсяванията не престават. От Общината няма никаква съответна реакция ".

Междувременно стана ясно, че от Министерството на околната среда и водите са разпоредили изключителни инспекции на качеството на въздух в Русе.

От Регионалната екониспекция пък са реагирали на 546 сигнала за интензивни миризми от началото на септември до момента, само че станциите за премерване на чистотата на въздуха не са записали отклонения от нормите. 

Това значи, че по всяка възможност става дума за залпово изпускане на излъчвания от индустриални производители.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР