Протест с искане за увеличаване на минималната работна заплата от

...
Протест с искане за увеличаване на минималната работна заплата от
Коментари Харесай

Палатка пред парламента слага старт на искания за по-високи заплати

Протест с искане за увеличение на минималната работна заплата от 1 юли на 760 лв. и на приходите на работещите в бюджетния бранш стартира от тази заран КНСБ.

В непосредственост до служебния вход на Народното събрание ще се разположи синдикална протестна палатка, членове на КНСБ от бюджетните организации ще желаят персонални срещи с депутатите, с цел да връчат настояванията си за идната актуализация на бюджета, съобщи БНР.  

Заплатите в бюджетната сфера да набъбнат с най-малко 15%, за чиновниците на терен - с 20%, упорстват от профсъюза. Подобен растеж на възнагражденията ще разреши да бъде обезщетено въпреки и отчасти, повишаването на цените вследствие на ускоряването на инфлацията у нас.

Друго гледище при приемането на корекциите в Бюджета е да се усилят с повече от плануваното данъчните облекчения за фамилии с деца, по този начин, че за едно дете сумата да е 750 лв. за година, а за две деца - 1500 лв..

Предложението е нужните 200 милиона лв. за тази мярка да дойдат, като не бъдат осъществени две от антикризисните ограничения - тази за нулевото Данък добавена стойност на хляба, и 25-те стотинки отстъпка за литър гориво.

Синдикатът желае също енергийно подкрепяне да получи всеки човек с приходи до 620 лв. месечно, а мярката да се финансира от редуциране на заложените 8 милиарда лв. финансови разноски, защото е невероятно до края на годината страната да направи сходни капиталови разноски, пресмятат от КНСБ.

Четете още
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР