Протест с искане за освобождаването на българин от затвора в

...
Протест с искане за освобождаването на българин от затвора в
Коментари Харесай

Сестрата на българина, който гние в затвор в Дубай, с шокиращи разкрития

Протест с искане за освобождението на българин от пандиза в Дубай се организира довечера пред посолството на Обединените арабски емирства в София, съобщи БГНЕС.

Юрий Байрактаров е от 2 години в пандиза, упрекнат е в опит за прелом против държавното управление на ОАЕ, описа неговата сестра Евгения Байрактарова.

Драмата на българското семейство стартира на 12 ноември 2017 година.

„ Обажда се негова позната от Дубай и споделя, че брат ми би трябвало незабавно да замине. Първоначално той отхвърля. Впоследствие дамата изпраща 2 самолетни билета за отиване, връщане и 500 евро – единствено и единствено да замине. Оказва се, че през този интервал тя е била задържана от тайните служби на страната. Според мен са я принудили да направи това нещо “, счита Евгения.



Още при идването в Дубай Юрий е посрещнат на летището от 15 души на тайните служби. По думите на Евгения те са упражнили жестоко отношение още при посрещането. Мъжът е вкаран в джип и закаран в частен арест, където е прокиснал 5 месеца. Семейството му нищо не е знаело и за тях е бил в неопределеност.

Благодарение на полицията във Велико Търново и столичния им сътрудник Лазар Лазаров Юрий и дамата са открити в частния арест. Веднага са преместени в държавния затвор в Абу Даби, където са и сега.

Българите са разпитвани без български преводач, на британски и то с непълен превод, изясни Евгения.

Жената изясни, че водила диалог с външно министерство, който дава отговор за ОАЕ. Изпратени са наши дипломати на място за диалози с прокурора. Получено е заричане, че като завърши делото, българите ще бъдат освободени. Това обаче по този начин и не станало.

“Основното, което ми пишеха, беше да се обърна към юрист или да очаквам опрощение. Брат обаче ми сподели, че няма по какъв начин да го помилват, защото е в политическия бранш, а там няма такава процедура.

Евгения обяснила на българските управляващи, че няма по какъв начин да помилват Юрий и по тази причина е нужна намесата на страната.

„ С митинга желая да кажа, че нуждая се от помощта на българските политици и дипломати “, моли дамата и посочи, че министерството ни също нямало изясненост по отношение на повода за повдигнатото обвиняване.

В последното получено писмо до нея е написано, че има доста въпросителни, а информацията от Дубай е нищожна.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР