Протест пред Съдебната палата в Пловдив. Недоволството е заради намалена

...
Протест пред Съдебната палата в Пловдив. Недоволството е заради намалена
Коментари Харесай

В Пловдив протестират заради присъдата на полицай, убил на пътя 7-годишно момиче

Протест пред Съдебната палата в Пловдив. Недоволството е поради понижена присъда на служител на реда, който прегази и умъртви на пътя 7-годишно момиченце . Инцидентът стана преди 2 години в пазарджишкото село Братаница. Апелативният съд в Пловдив промени ефикасното наказване на условна присъда.

Ефективната присъда от 4 години и 8 месеца затвор, наложена от Окръжния съд в Пазарджик, е понижена на 3 години условно с 4-годишен изпитателен период. Върховният касационен съд върна обаче делото още веднъж в Апелативния съд и през днешния ден процесът ще се гледа още веднъж.

Според родителите на починалото дете настояването е за правдивост. " Не сме удовлетворени от първата присъда - условна. Протестирахме и в София, и в Пазарджик. Вярвам, че Апелативният съд ще си свърши работата. Искаме обективни присъди, тъй като пред закона всички сме равни ", съобщи бащата Марин.

Майката показа, че желае дейно наказване, както е по закон. " Условната присъда е доста смешна, насмешка е за един детски живот. Виновният желае да си продължи живота, не му имаме вяра, имаше се над закона " , счита тя.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР