Протест на недоволни граждани срещу безводието в Омуртаг блокира главен

...
Протест на недоволни граждани срещу безводието в Омуртаг блокира главен
Коментари Харесай

Омуртаг на протест срещу безводието, блокираха пътя София-Варна

Протест на недоволни жители против безводието в Омуртаг блокира основен път София-Варна и образува километрични колони от автомобили. Омуртаг от десетилетия е на воден режим, а през последните седмици водоподаване има два пъти седмично по 1 час. Заради проблема с водата, министърът на районното развиване привиква незабавна среща с институциите.

Хората са се организирали непринудено, обясниха от сдружението " Вода за Омуртаг ".

 
Животът е доста тегав, да вървиш ти по селата да се къпеш, …постоянно вода влачим, нито за тоалетна може да се употребява, то пералня въобще не може да се употребява, предходната вечер една кофа и половина изпълних! Ужас е, смут е!
Йордан Манасиев, протестиращ

По думите на протестиращите, Омуртаг е на воден режим от половин век, а водопроводната мрежа непрестанно аварира. Последният месец обаче те би трябвало да оцеляват с водоподаване два пъти седмично от по 1 час.

 
Сменят се управници, сменят се държавни управления, страната отпуска пари апропо, 24 милиона бяха отпуснати преди 15 години за спомагателни водоизточници, нищо не стана от този план! Имаме единствен водоизточник, назовава се Кипилово, който идва надалеч от планината, той не е задоволителен..а вторият проблем е вътрешната водопроводна мрежа!
Магдалена Славова, съдружие „ Вода за Омуртаг “

Въпреки километричните опашки от коли, водачите изчакаха търпеливо митинга и демонстрираха взаимност.

Протестиращите се заканиха още веднъж да излязат на митинг. Заради казуса с водата в Омуртаг министърът на районното развиване привиква незабавна среща с институциите на 29 ноември. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР