Протест на жълти жилетки имаше днес и в Брюксел. Около

...
Протест на жълти жилетки имаше днес и в Брюксел. Около
Коментари Харесай

​Протест на жълти жилетки и в Брюксел: Арести и сблъсъци с полицията

Протест на " жълти жилетки " имаше през днешния ден и в Брюксел. Около 1000 души излязоха по улиците на белгийската столица, а след конфликти и вандалски актове полицията задържа стотина от тях.

 © фотоси: Българска телеграфна агенция
Брюксел последователно се завръща към естествения си съботен темп. Протестите на жълтите жилетки тук съвсем завършиха. Групи от протестиращи се движат към гарите на града, с цел да заловен влака към градовете, от които са пристигнали. Освен в Брюксел през днешния ден митинги имаше и на границата със Франция, където взаимни дейности на белгийски и френски жълти жилетки, в резултат на което прекосяването от едната в другата страна беше затруднено.



В Брюксел се стигна до конфликти сред протестиращи и полицията, измежду като някои от стачкуващите започнаха да събарят кофи за боклук и да чупят стъклата на магазини и коли. Полицията употребява водни струи против тях. Протестиращите се оплакваха от ниските си приходи и високите си сметки.



- " Не вършим нищо друго с изключение на да плащаме ".


- " Искам изясненост по разноските на страната, с цел да знам по какъв начин се харчат публичните пари, тъй като е недопустимо пътищата да са унищожени, а ние да плащаме налози ".

Демонстрантите призоваваха управляващите на реда " Полицаи, бъдете с нас ". Сред протестиращите през днешния ден имаше и доста цивилни служители на реда. Протестите в Брюксел бяха съсредоточени в центъра на града и в европейския квартал.

 Полицията в Брюксел задържа 50 души от „ жълтите жилетки “ Полицията в Брюксел задържа 50 души от „ жълтите жилетки “
Полицията в Брюксел заяви за към 50 арестувани тази заран "жълти жилетки " като предохранителна мярка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР