Протест на част от земеделските организации се провежда пред ресорното

...
Протест на част от земеделските организации се провежда пред ресорното
Коментари Харесай

Земеделци искат оставката на министър Вътев, стачната готовност и на зърнопроизводителите остава

Протест на част от земеделските организации се организира пред отрасловото министерство. Те упорстват за цялостна смяна при финансиране на бранша.

Според протестиращите, те се са били поканени на срещата на министъра на земеделието Кирил Вътев и премиера Николай Денков с сектора.

Веселин Минчев, който е второ потомство животновъд съобщи, че два месеца след последния митинг пред земеделското ведомство, още веднъж е там, тъй като настояванията на недоволните производители не са били задоволени.

„ Няма никакви изпълнени условия, единствено едни празни обещания. Исканията са ясни – желаеме оставката на министър Кирил Вътев “, сподели животновъдът. През миналата седмица браншът разгласи протестна подготвеност, като заяви, че са планувани блокажи в над 80 точки в цялата страна. По време на срещата с премиера Николай Денков стана ясно, че във връзка с зърнопроизводството, подпомагани ще бъдат единствено стопанства, които могат да потвърдят, че имат загуба за 2023 година. Премиерът разясни още, че помощта в земеделския бранш ще бъде разграничена сред два подотрасъла – единият, обвързван със зърнопроизводството, а другият с мляко, месо, плодове, зеленчуци, мед, маслодайна роза и лозя.

Представители на Българска земеделска камара (БАК) и Национална асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ), които са измежду организациите, които провеждат митинг на 06.02.2024 година и участваха на срещата в Министерски съвет оповестиха на своя конференция, че протестната подготвеност остава в действие, а договарянията след срещата в неделя не са завършили. Стачната подготвеност остава, безапелационни са от двете организации.

Според ръководителя на НАЗ Илия Проданов, по време на Управителен съвет на Националната асоциация и след това на Аграрната камара са били осведомени структурите на организациите по места. Това се е случило след срещата в Министерски съвет в неделя.

" Днес тези хора се събират на всички места и вземат решение какви дейности подхващаме. Към момента митингът за на следващия ден не е анулиран и няма решение дали ще се анулира или ще се състои ", изясни още Проданов. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР