Протеините са изключително важни хранителни вещества, от които тялото ни

...
Протеините са изключително важни хранителни вещества, от които тялото ни
Коментари Харесай

Няколко причини да ядете повече протеини

Протеините са извънредно значими хранителни субстанции, от които тялото ни има потребност, с цел да е цялостно с сила, крепко и издръжливо. Спортуващите хора не са единствените, които се нуждаят от протеини, всеки има потребност от тях. Ако огладнявате прекомерно постоянно, не се чудете за повода – тя се назовава липса на протеин в организма.
Хубаво е част от порцията ви за обяд и вечеря да съдържа и тези хранителни детайли. Ако го включите и към закуската, ще бъдете отличници! Ето ви няколко аргументи да ядете повече протеини – след тях сигурно ще се замислите.
 8 храни, които могат да убият вашата просветеност 8 храни, които могат да убият вашата просветеност
Изправени ли сте пред психологични проблеми? Започнали ли сте да забравяте доста, да не разбирате, какво ви приказват отсреща? Може би е вре...
Ето за какво протеините са толкоз потребни: 
По-бърз метаболизъм – потреблението на протеини спомага за повишаване и задържане на мускулна маса. По този метод тялото става по-здраво, издръжливо и цялостно с сила. Ако имате недостиг на протеини, се следи обраното събитие – закъснение на метаболизма. Препоръчителният банкет на протеини е към 2 г на кг тегло, комбиниран със спорт и придвижване, и до 1.8 г на кг тегло, в случай че прекарвате повече врем вкъщи.
Понижаване риска от поява на анемия – това положение се характеризира с липса на желязо. Когато хапвате храни, съдържащи протеини, може да си набавите освен него, а и фолиева киселина и витамин В12. Изключително огромни изгоди за организма, които не трябва да подминавате просто по този начин. Анемията може да повлияе отрицателно на кръвното, понижавайки го доста, което да ви аргументи забележителен дискомфорт. Най-добре си спестете този риск.
И зхвърляне на непотребната вода от организма – задържането на вода може да е доста неприятно, тъй като носи чувство да издут стомах, повишаване на тежестта и мудност. Това може да се получи при недостиг на протеини, тъй като един от тях се грижи точно за салдото на течностите в организма. Когато той липсва, водата се трансферира към крайниците и възприятието на отмалялост и тежест в краката се изостря.
 6 признака, че сте прекалили с протеина 6 признака, че сте прекалили с протеина
Протеинът е едно от най-важните хранителни субстанции и е наложителна част от всяка здравословна диета. Благодарение на него се усещам...
Здрави нокти – в случай че желаете да сте постоянно с поддържан, здрав и хубав маникюр, хапвайте храни, богати на протеини. Освен за ноктите, те се грижат за здравето на кожата и косата. Един от най-важните протеини, който евентуално познавате, се грижи точно за тези три неща – това е кератинът. За да му дадете опция да се създаде в тялото, би трябвало да хапвате повече протеини. В противоположен случай ще забележите по какъв начин ноктите ви стартират да се чупят, стават меки и се огъват, косата пада, а кожата се лющи и не е мека и гладка. А единствено като се замислите, че всички тези проблеми могат да бъдат спестени с смяна на хранителния режим към по-здравословен и състоящ се и от протеини.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР