Пространството пред Народния театър Иван Вазов отново се превръща във

...
Пространството пред Народния театър Иван Вазов отново се превръща във
Коментари Харесай

1127 места подготвят за зрителите на "Театър пред театъра"

Пространството пред Народния спектакъл " Иван Вазов " още веднъж се трансформира във внушителна сцена навън за второто издание на " Тeатър пред театъра ". Вече дойдоха детайлите за голямата структура, която ще посрещне артисти, екипи и фенове в девет театрални вечери навън.

Общо 59 тона тежат сцената и трибуната, където от 30 юни до 8 юли ще се случи най-атрактивното театрално събитие на започващото лято. Както ДУМА писа, девет спектакъла ще подарят на публиката приятни страсти под звездите. 16 души, ръководени от инж. Емил Марков, зам.-директор по техническите въпроси на Народния спектакъл, работят непрекъснато, с цел да е готово всичко за грандиозното начало, осведоми Катя Попчева, началник маркетинг и връзки на НТ.

Трибуната, която тази година е доста по-удобна за феновете, се издига на 6 метра в най-високата си част - на половина по-ниска и по-полегата от миналогодишната. Има 1127 места и тежи 52 тона. Редовете са необятни един метър, а дистанцията сред тях е 25 см. За по-голямо улеснение при влизане и излизане има три коридора за публиката - по два в профил и един по средата. Има товароносимост 520 кг. на кв. м.

Сцената, на която ще се изиграят деветте представления, е издигната тъкмо пред стълбите на постройката и е с размери 14 м ширина, 12 м дълбочина и 7 м ярък отвор. Цялата структура тежи 7 тона. Предвидени са и специфични места за хора с увреждания.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР