Просто нямате никакви стремежи да изградите кариера, за която винаги

...
Просто нямате никакви стремежи да изградите кариера, за която винаги
Коментари Харесай

„Кариерата ви няма да се събуди една сутрин и да ви каже, че повече не ви обича“ – Лейди Гага

Просто нямате никакви желания да изградите кариера, за която постоянно сте мечтали.  Не се чувствате толкоз стимулирани да получите покачване на настоящата си работа и нищо не идва на разум, когато хората ви питат с какво желаете да си изкарвате прехраната си. Не знаете с какво желаете да се занимавате в бъдеще, нямате безусловно никакви проекти и даже не си и помисляте за това.

Може би до момента сте се справяли добре, само че в този момент имате причина да се запитате за какво това е по този начин. Каква може да бъде повода, заради която не изпитвате даже дребен интерес към това да ви покачат на работното място или да се борите за кариера и по-добър живот.

За да ви помогнем, ето  възможни аргументи, заради които нямате кариерни желания и какво да вършиме по въпроса

Все още откривате себе си

Хората чакат от нас да знаем какво желаеме да вършим до края на живота си сега, в който навършим 18 години. Отиваме в университет и избирате да учим специалността, за която се счита, че сме мечтали, а щом приключим образованието си, ние мигновено започваме да работим. Честно казано, това е просто нереалистично.

Ние не се раждаме, знаейки ориста си. По-скоро откриването на житейското ни предопределение е пътешестване, неповторимо за всеки един от нас. Някои намират своето предопределение на по-ранна възраст, като 25-35 години, а други на по-късен стадий от живота си. Така че не се насилвайте в случай че не сте разкрили кариера, към която да се стремите.

Утешавайте се с обстоятелството, че е по-добре да започнете късно в нещо, към което в действителност ще методите с готовност и пристрастеност, в сравнение с да започнете рано (и да останете) в нещо, което не ви харесва.

Съвет: Преследвайте своите занимания и ползи. Хората постоянно откриват, че кариерата, към която се стремят, е обвързвана с техните ползи, даже и да не е тъкмо същата.

Имате други цели сега

Да имате добра кариера може да не е вашият главен приоритет сега. И това е добре. Може би желаете първо да установите връзка с някого, тъй като за вас фамилията е по-важно от това. Не бива да съдим в никакъв случай никого и всеки един от нас самичък взема решение какво е най-добре за него. Така че в случай че за вас да имате семейство е по-важното нещо, тогава давайте самоуверено.

Или може би имате отговорности, като да вземем за пример да се грижите за болен родител или да помагате на родителите си да отглеждат вашите братя и сестри. Каквато и е да повода, в случай че желаете да имате кариера, ще настъпи подобаващият миг за вас, когато сте подготвен и когато към този момент е време. Бъдете по-уверени в себе си и знайте, че всяко нещо се случва с причина. Дори и построяването на кариера на по-късен стадий от живота ви.

Мислите, че построяването на кариера е извънредно мъчно и по тази причина отлагате

Може би започването на нещо ново ви стопира, тъй като когато мислите за „ кариера “, автоматизирано си представяте „ упорита работа “, а упоритата работа не е нещо, за което сте подготвени да отделите времето си.

Просто сте виждали или чували неща, които са ви предиздвикали да загубите интерес към концепцията за създаване на кариера. Може би сте виждали хора да унищожават живота или връзките си, пробвайки се да изградят кариера. Но знайте, че не трябва да гледате непознатите животи на хората, даже и на най-близките ви. Следвайте вашето сърце, то най-добре знае какво желаете.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР