Проруските сепаратисти в Източна Украйна осъдиха трима украински войници на

...
Проруските сепаратисти в Източна Украйна осъдиха трима украински войници на
Коментари Харесай

Трима украински войници бяха осъдени на затвор от проруските сепаратисти

Проруските сепаратисти в Източна Украйна осъдиха трима украински бойци на тежки присъди затвор, обвинявайки ги в осъществяване на " принуждение против цивилни ", заяви през днешния ден Следственият комитет на Русия, представен от Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9766
Заловените по време на съветската инвазия в Украйна Виктор Похозей, Максим Буткевич и Владислав Шел бяха приети за отговорни в " принуждение против цивилното население " и " потребление на неразрешени способи на водене на война ", се показва в прессъобщение на Следствения комитет, отговарящ за съществени следствия в Русия.

Буткевич и Шел, приети за отговорни също в опит за ликвидиране на няколко души, получиха надлежно по 13 и 18 и половина години затвор. Похозей бе наказан на 8 и половина години затвор. Тези присъди бяха произнесени от " висшите съдилища " на проруските сепаратистки територии Донецка и Луганска област, следени от Москва, която предходната година разгласи тяхното анексиране, което не беше прието от интернационалната общественост.

Украинският правозащитник и създател на самостоятелната радиостанция " Хромадске радио ", Максим Буткевич се причисли към украинската войска през март 2022 година, малко след началото на съветската атака в Украйна.

Руските следователи го упрекнаха, че е ранил двама цивилни при пукотевица с противотанков гранатомет по жилищна постройка в Северодонецк - град, високомерен от съветската войска предишния юни в Луганска област.

От своя страна Похозей, един от командирите на формирания по-специално от украински националисти полк " Азов ", отличил се в защитата на град Мариупол, високомерен от руснаците след яростна неколокомесечна блокада, беше упрекнат, че  е блъснал граждански с автомата си. 

Третият наказан също войник ​​от полка " Азов ", Владислав Шел, беше упрекнат в разкриване на огън по граждански " за заплашване на цивилни " в жилищна постройка в Мариупол.

В отговор на тези присъди украинското министерство на външните работи жигосах " подправения развой " против тримата украински военни  и сподели, че той " цели да легализира ново политическо изтребване на украински жители ". „ Издадените присъди са противозаконни и невалидни “, добави министерството в изказване, призовавайки интернационалната общественост да „ осъди “ процеса и да „ изиска “ от Москва освобождението на тримата наказани украински бойци, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР