Пропалестински демонстранти организираха протести в Лондон, Берлин, Париж, Анкара и

...
Пропалестински демонстранти организираха протести в Лондон, Берлин, Париж, Анкара и
Коментари Харесай

Пропалестински демонстрации се проведоха в редица държави в събота

Пропалестински стачкуващи проведоха митинги в Лондон, Берлин, Париж, Анкара и Истанбул в събота, с цел да призоват за преустановяване на огъня в Газа и да подлагат на критика Израел, откакто армията му ускори нападението си против " Хамас ", оповестява " Ройтерс ".

В Лондон телевизионни фрагменти демонстрираха огромни тълпи, които организираха седящи митинги, с които блокираха елементи от центъра на града, преди да тръгнат към площад " Трафалгар ". Протестиращите държаха плакати " Свобода за Палестина " и скандираха " преустановяване на огъня в този момент " и " ние всички сме палестинци ". Полицията заяви, че е направила 11 ареста. Един човек беше задържан за проявление на афиш, който може да подбужда към ненавист, в несъгласие със законодателството за тероризма.
 Хиляди стачкуващи в Лондон застанаха зад палестинците
Хиляди стачкуващи в Лондон застанаха зад палестинците

Призовават за преустановяване на огъня в Газа

Англия "  уби 1400 души и взе повече от 240 заложници при нахлуване на 7 октомври в Южен Израел. Повтаряйки позицията на Вашингтон, държавното управление на министър-председателя Риши Сунак спря да приканва за преустановяване на огъня, а вместо това се застъпи за филантропични паузи, с цел да разреши помощ в Газа.

В центъра на Париж хиляди стачкуваха, с цел да призоват за преустановяване на огъня с плакати, надписващи " Спрете цикъла на насилието " и " Да не правиш нищо, да не казваш нищо, значи да бъдеш съизвършител ". Това беше едно от първите огромни събирания в поддръжка на палестинците, които бяха законно позволени в Париж след офанзивата на Хамас на 7 октомври. Френските управляващи бяха забранили някои предходни пропалестински събирания заради опасения за публични вълнения.
 Хиляди участваха в неразрешен пропалестински митинг в Париж
Хиляди участваха в неразрешен пропалестински митинг в Париж

Подобна проява се организира и в Лондон

Франция ще бъде домакинтъй като се стреми да координира помощта за анклава.

В Берлин стачкуващи развяваха палестински флагове, настоявайки за преустановяване на огъня. Една жена марширува с вдигната ръка, покрита с подправена кръв.

Стотици протестиращи се събраха в Истанбул и Анкара, ден преди визитата в Турция на американския

Турция, която остро подлага на критика Израел и западните страни, защото филантропичната рецесия се ускори в Газа, поддържа решение за две страни и приема членове на Хамас. Анкара не счита " Хамас " за терористична организация, за разлика от Съединени американски щати, Европейския съюз и някои страни от Персийския залив.
 Турция е подготвена да бъде поръчител за решаването на рецесията в линията Газа
Турция е подготвена да бъде поръчител за решаването на рецесията в линията Газа

Страната води дейна дипломация за прекратяването на спора

В парка " Сарачане " в Истанбул протестиращите държаха транспаранти с надписи " Блинкен, съучастникът в клането, махни се от Турция ", със фотография на израелския министър председател Бенямин Нетаняху и Блинкън дружно с червен знак " Х " върху нея.

където Израел прикани всички поданици да се изтеглят. Тези данни заяви по-рано в събота Дейвид Сатърфийлд, специфичен делегат на Съединени американски щати по филантропичните въпроси в Близкия изток.

През последните няколко седмици Израел прикани жителите на северната част на Ивицата Газа да се реалокират на юг, който разгласи за по този начин наречената безвредна зона.

Оттогава северът е цел на непрекъснати израелски въздушни удари и наземни офанзиви, макар че южната част на Газа също бива удряна от въздуха.. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР