Пропалестински активист наряза картина, изобразяваща британския външен министър Артър Балфур

...
Пропалестински активист наряза картина, изобразяваща британския външен министър Артър Балфур
Коментари Харесай

Пропалестински активист наряза известна картина, свързана с Израел

Пропалестински деятел наряза картина, изобразяваща английския външен министър Артър Балфур от началото на XX век. Платното е било изложено в Кеймбриджкия университет, оповестява организация Ройтерс.

Според членуващите в групата Palestine Action „ декларацията на Балфур от 1917 година е повода палестинците да изгубят родината си в интерес на Израел “.

Бригаден военачалник Уди Декел в особено изявление пред Виктория Петрова

Видеоклип, оповестен в обществените медии от пропалестинските деятели (Palestine Action), демонстрира жена, която пръска алена багра върху портрета на Балфур. След това стартира да реже платното с ножче.

Акцията е част от вълната от палестински митинги след началото на войната сред Израел и групировката „ Хамас “ в Ивицата Газа.

Израел се тормози, че няма по какъв начин да упражняват надзор върху сигурността над палестинските територии при основаването на обособена страна

„ С декларацията на Балфур стартира етническото пречистване на Палестина, тъй като в нея се обещаваше земята ни да бъде отнета в интерес на Израел. Британците в никакъв случай не са имали право да го вършат “, се споделя в позицията на пропалестинските деятели.

Миналата седмица Риши Сунак прикани за по-строго полицейско наблюдаване на провеждащите се във Англия палестински митинги, тъй като имало „ увеличение на речта на омразата “.

Преговарящият от палестинска страна в Осло през 1993 година приказва извънредно пред Виктория Петрова

Декларацията на Балфур е направена по време на разпадането на османското господство в Близкия изток. Англия е била една от международните мощ в оня миг и по тази причина Лондон е декларирал, че ще „ гледа благосклонно на основаването на дом за еврейския народ в границите на Палестина “ и ще работи за това без да накърнява „ гражданските и религиозните права на съществуващите там нееврейски общности “.

Това е първият път, когато мощна в интернационален проект страна обществено показва поддръжката си за основаването на еврейска татковина. Ето за какво палестинците от дълго време упорстват Англия да се извини за изказването си, което се състои от тъкмо 67 думи.

Яир Хиршфелд в особено изявление пред Виктория Петрова

Британският контрол над Палестина приключва през 1947-1948 година с война сред евреите и арабите, оповестяването на Израел за страна и изселването на към 750 000 палестинци от земите им.

Тринити Колидж в Кеймбридж съобщи за организация Ройтерс, че „ съжалява за вредите “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР