Украинският президент Володимир Зеленски отправи нов призив към съюзниците за

...
Украинският президент Володимир Зеленски отправи нов призив към съюзниците за
Коментари Харесай

Русия атакува активно с цел да пробие фронта, Украйна чака обещаните доставки

Украинският президент Володимир Зеленски насочи нов апел към съдружниците за ускорение на военните доставки за страната му. Това се случва на фона на влошена обстановка на фронта.

Главнокомандващият украинската войска Олександр Сирски призна, че Русия е постигнала тактически триумфи в няколко бранша.

По думите му съветските елементи нападат интензивно по цялата линия и са концентрирали сили в няколко направления за да пробият фронта.

Украинската войска е в защита от февруари насам, когато загуби основния град Авдеевка. През последните дни Киев е отстъпил няколко селища.

Сложна остава обстановката в регионите на Купянск на североизток, а най-тежка – край Покровск и Краматорск в Донецка област.

Прездиентът Зеленски е подчертал пред Вашингтон нуждата от бърза доставка на системи за противовъздушна защита " Пейтриът ".

 Конгресът на Съединени американски щати утвърди $61 милиарда военна помощ за Украйна Тази събота и неделя 3 мин. Конгресът на Съединени американски щати утвърди $61 милиарда военна помощ за Украйна  След месеци обтягане, Съединени американски щати скрито изпратиха далекобойни ракети на Украйна Светът 3 мин. След месеци обтягане, Съединени американски щати скрито изпратиха далекобойни ракети на Украйна  Дан Дунгачиу: Войната в Украйна е метод руснаците да договорят позициите си в Черно море България 8 мин. Дан Дунгачиу: Войната в Украйна е метод руснаците да договорят позициите си в Черно море  Размяна на удари: Руска офанзива с дрон порази хотел в Николаев Светът 3 мин. Размяна на удари: Руска офанзива с дрон порази хотел в Николаев  Конгресът на Съединени американски щати утвърди $61 милиарда военна помощ за Украйна Тази събота и неделя 3 мин. Конгресът на Съединени американски щати утвърди $61 милиарда военна помощ за Украйна  След месеци обтягане, Съединени американски щати скрито изпратиха далекобойни ракети на Украйна Светът 3 мин. След месеци обтягане, Съединени американски щати скрито изпратиха далекобойни ракети на Украйна  Дан Дунгачиу: Войната в Украйна е метод руснаците да договорят позициите си в Черно море България 8 мин. Дан Дунгачиу: Войната в Украйна е метод руснаците да договорят позициите си в Черно море  Размяна на удари: Руска офанзива с дрон порази хотел в Николаев Светът 3 мин. Размяна на удари: Руска офанзива с дрон порази хотел в Николаев

„ Все още чакаме доставките, които бяха обещани на Украйна - чакаме точния размер и обсег на доставките, които биха могли да трансформират обстановката на бойното поле в полза на Украйна “, уточни Володимир Зеленски.

Снимки: Ройтерс

Преди дни американският министър на защитата Лойд Остин разгласи в петък нов транш от военна помощ за Украйна в размер на 6 милиарда $, откакто по-рано беше огласен различен пакет от 1 милиарда

И двете суми са част от помощта от 61 милиарда $ за Киев, който беше утвърден на 21 април от американския Конгрес и одобрен с подписа на президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

За разлика от първата помощ, която ще бъде проведена от запасите на американската войска, шестте милиарда са предопределени за пазаруването на муниции и оръжие, посредством подписване на контракти с отбранителната промишленост или с сътрудници. Това значи, че тази помощ ще има потребност от повече време, преди да стигне до бойното поле.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР