Промяната на времето ще започне довечера. С умерен и временно

...
Промяната на времето ще започне довечера. С умерен и временно
Коментари Харесай

Радвайте Се На Хубавото Време Днес, Защото Се Задава Рязко Застудяване!

Промяната на времето ще стартира тази вечер. С сдържан и краткотрайно мощен вятър от северозапад през страната ще премине атмосферен фронт. Ще завали дъжд, като до на следващия ден заран валежите ще обзет по-голямата част от страната, само че от запад бързо ще стопират. Преди да спрат дефинитивно, валежите ще минават в сняг, само че основна снежна завивка няма да се образува.

Утре ще бъде облачно, с температури от 1-2 градуса по високите полета, включително в Софийско до 6-7 в Дунавската низина и 10-11 в югоизточните региони. Ще бъде прохладно, с сдържан и мощен северозападен вятър.

В сряда ще бъде студено и най-вече облачно. Вятърът ще отслабне, само че ще се ориенъира от североизток и с него ще продължи да нахлува леден въздух. На места ще превалява, най-вече слаб сняг. Температурите ще бъдат от минус 1 до плюс 4,5 в множеството места.

В четвъртък ще бъде студено, с минимални температури от минус 6 до минус 1. През деня оптималните стойности ще са от нула до 5 градуса. Облачността ще бъде забележителна, със слаби валежи по Черноморието.

В петък минималните температури ще са без смяна, от минус 5 до нула градуса. Ще остане облачно, слаб сняг, по Черноморието - дъжд и сняг, ще превалява в източната половина на страната. Денем температурите ще бъдат от минус 2 до плюс 3 градуса.

Студено ще остане и в събота заран, а денем температурите напълно едва ще се покачат и ще са от 1 до 6 градуса.

В неделя заран ще остане студено, само че денем слабото покачване на температурите ще продължи и те ще доближат 3 до 8, 9 градуса. Над източната половина на страната ще има забележителна облачност, само че от запад тя последователно ще се раздира.

Според предварителните прогнози, през идната седмица покачването на температурите, изключително дневните, ще продължи и на доста места още веднъж ще има предпролетни стойности над 10 и до 15-ина градуса.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР