Промишленото производство в България се увеличава с 14,5% на годишна

...
Промишленото производство в България се увеличава с 14,5% на годишна
Коментари Харесай

Промишленото производство с ръст от 14,5% на годишна база

Промишленото произвеждане в България се усилва с 14,5% на годишна база през февруари 2022 година, сочат календарно изгладените данни на Националния статистически институт (НСИ).

На годишна база растеж на промишленото произвеждане, изчислен от календарно изгладените данни, е регистриран в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 28,7%, в добивната индустрия - с 16,9%, и при преработващата индустрия - с 11,9%.

Национален статистически институт регистрира значителен растеж в преработващата индустрия по отношение на съответния месец на миналата година се следи при: производството, некласифицирано другаде - с 59,6%, производството на дървен материал и произведения от него, без мебели - с 30,4%, производството на питиета - с 29,4%, производството на компютърна и информационна техника, електронни и оптични артикули - с 25,9%, производството на химични артикули - с 24,9%, производството на транспортни средства, без коли - с 24,7%. Най-голямо понижение е регистрирано при производството на тютюневи произведения - с 12,2%.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР