Променлива облачност, следобед по-често значителна със слаби валежи на отделни

...
Променлива облачност, следобед по-често значителна със слаби валежи на отделни
Коментари Харесай

Времето: Променлива облачност с частични валежи

Променлива облачност, следобяд по-често забележителна със слаби превалявания на обособени места в планините, планинските и североизточните региони ни чака през днешния ден.

Около обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и ще е сдържан, в Дунавската низина и западната част на Горнотракийската равнина – краткотрайно мощен.

Минималните температури в Югозападна България ще са към минус 10 градуса, в София към минус 8, в останалата част от страната ще духа слаб вятър от запад-югозапад и минималните температури ще са по-високи – сред минус 6 и минус 1 градус.

Преобладаващите оптимални температури ще са сред 6 и 11 градуса, в София 5-6 градуса.

Над планините облачността ще е по-често забележителна и на обособени места, основно следобяд в масивите в Западна България, ще има превалявания от сняг. Ще е прохладно със мощен, краткотрайно и плевел северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 0 градуса, на 2000 метра – към минус 5.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често забележителна и на обособени места по Северното Черноморие ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се усили и ще е сдържан, краткотрайно и мощен от запад-северозапад. Максималните температури ще са 5-7 градуса, в същите шпации ще е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще е по-високо от междинното за месеца. Продължителността на деня е 9 часа и 52 минути.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР