Промените в Дъблинския регламент ще помогнат на България да не

...
Промените в Дъблинския регламент ще помогнат на България да не
Коментари Харесай

Денков уверява: Няма да се наводним от бежанци

Промените в Дъблинския правилник ще оказват помощ на България да не бъде застрашена и да не бъде " наводнена " от бежанци. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков по време на блиц контрола в Партийния дом. Днес депутатите изслушват Денков и вицепремиера Мария Габриел откакто през вчерашния ден бе отказано на Българска социалистическа партия да се организира изключително чуване по тематиката Шенген.

Денков бе безапелационен, че не е обсъждано България да . Дъблинското съглашение е такова, каквото бе през 2013 година Нищо няма да се промени с това, което е подписано с Австрия и Румъния за приемането на страната ни в Шенген, сподели министър председателят.

Относно политиката на държавното управление по пътната сигурност и кръвните проби и пробите за бързата правдивост при произшествия, Денков разяснява, че това е един от проблемите, което заварило постоянното държавно управление. Той посочи, че е въведена вярна система, с цел да се употребяват полеви проби, с цел да се види дали няма евентуален проблем, само че се оказало, че липсва инсталация, организация и имало забавени проби с 6 и 12 месеца.

Проблемите се изострили и при смяната в Наказателния кодекс . Оказало се, че могат да се създадат три неща: да се усъвършенства организацията в съществуващите центрове за взимане на кръвни пробив във ВМА, отпуснаха се средства, с цел да не бъдат губещи лабораториите, които вършат самите проби и нови публични поръчки.

На въпрос за енергийния баланс на страната от 1 януари 2024 година и внасянето на електрическа енергия от Северна Македония , Денков уточни, че тече софтуерно съревнование по какъв начин да бъде създавана по-евтина електрическа енергия и да бъде основан микс, който да даде опция на районите и страните да създават на ниска цена ток, който да конкурентен на пазара на електрическа енергия. Много е значимо България да продължи по този начин, както е почнала и в ускорени темпове да построи микса си от ВЕИ-та, хидроенергия и нуклеарна енергетика, настоя министър председателят.

Той е сигурен, че страната ни още веднъж ще бъде чист експортьор на ток през 2024 година Денков увери още, че е свършена добра работа с миньорите и енергетиците за териториалните проекти, касаещи въглищните централи. Бъдете сигурни, че това, което можеше да се свърши, без да има нарушение на европейските регламенти, към този момент е направено. Ако има проблем в мините и в държавния Топлоелектрическа централа, това е тъй като доста хора лъгаха енергетиците и миньорите, както е продължавано до момента, акцентира министър председателят.
 Денков и Габриел ни поздравяват за влизането във
Денков и Габриел ни поздравяват за влизането във " въздушния " Шенген

Те са уверени, че скоро ще бъде отстранен контрола и по сухопътните граници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР