Промени в наредбата за таксуване в градския транспорт на София

...
Промени в наредбата за таксуване в градския транспорт на София
Коментари Харесай

Талонът с 10 билета ще може да се ползва от повече пътници в градския транспорт

Промени в наредбата за таксуване в градския превоз на София от предходната година провокира разногласия сред контрольори и пасажери. По този мотив екипът ни се свърза с изпълнителния шеф на Центъра за градска подвижност за обяснение какви са правата и отговорностите на пасажерите при прилагане на билети за неведнъж пътешестване.

Вижте повече от директното включване на Боряна Черганова.

Промените засягат талоните от 10 билетчета за пътешестване, които към този момент ще може да се употребяват от повече от един пасажер, без да се постанова при инспекция да бъде показван и потребният билет от номерацията.
Кристиян Петров, изп. шеф на Центъра за градска подвижност: Има смяна и влезнала в действие нова разпоредба от 1 май 2018 година Една от измененията е в действителност да позволим на пасажерите да употребяват тези талони, без да демонстрират и последния, което беше наложително при инспекция. На първо място направихме това, с цел да улесним пасажерите.
Променихме и самия притежател на транспортния документ - пластика или билетче. Вече имаме опция този притежател да бъде цифров, като може да се закупи през телефона посредством есемес, изясни още Петров.

През есента в столицата отваря порти и нов буферен паркинг - тъкмо против БНР, покрай Борисовата градина. Предстои и възобновяване на автопаркинга в столичния градски превоз, добави Петров.

И още - ще се възпламени ли нощният превоз в София, вижте повече във видеото!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР