Промени дават на училищните директори повече права при избора на

...
Промени дават на училищните директори повече права при избора на
Коментари Харесай

Порожанов: Даваме на директорите повече права при избора на доставчици на мляко и плод

Промени дават на учебните шефове повече права при избора на снабдители на мляко и плодове Промените в стратегиите на Държавен фонд " Земеделие " дават повече пълномощия на шефовете на образователни и детски заведения да избират снабдители и да приключват връзките с такива, които не дават отговор на критериите или не извършват правилно уговорките си. Това разяснява през днешния ден министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.

 
" Промяната, която направихме през вчерашния ден, е безусловно резонна, тъй като първо дадохме опция на шефовете на учебни заведения да взимат окончателното решение за доставчика. В предния вид акцентирахме на избрани преференции на производители и така нататък Фонд " Земеделие " е разплащателна организация и би трябвало да се занимава с това, не може да го претрупваме. От друга страна дадохме опция на шефовете, при в този момент образуваните права за доставки, този, който не е правилен, не доставя два пъти с протоколи на БАБХ качествена продукция, в случай че два пъти има проблем с качеството, в случай че има нарушаване най-малко два пъти в графика, в случай че не съблюдава разнообразието на продуктите, което е заложено, както на млякото, по този начин и за плодовете, шефът да има право да си приключи връзките с него и да направи нов избор ", изясни Порожанов.
 Румен Порожанов БГНЕС
Министърът сподели още, че " не е редно при 3500 учебни заведения и детски градини сега, в който се появи един проблем в учебното заведение X, внезапно всички да идват и да питат министъра на земеделието, и разплащателна организация, и БАБХ какво става. Оттук нататък в състезанията шефовете да желаят мострите за опаковка на млечните артикули, да знаят, че в тях ще им се дават продуктите, да си наблюдават качеството и да носят своята отговорност ".
 
" Ние не прекратяваме връзките, които са зародили, само че даваме правата, които не бяха добре написани, на шефовете при неточни връзки при доставките, да могат да приключват незабавно своя избор. В подтекста на това всеки може да взе участие. Има условие за млякото продуктите да бъдат по български държавен стандарт (БДС) ", уточни още министърът на земеделието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР