Пролетта може да е радост за някои, но за други

...
Пролетта може да е радост за някои, но за други
Коментари Харесай

Кои хора страдат от сенна хрема

Пролетта може да е наслада за някои, само че за други е обвързвана с кихавици и сълзливи очи. Между 10 и 30% от възрастните и 40% от децата страдат от сенна хрема или алергичен ринит.

Възпалението на носа се провокира от разнообразни алергени, най-честите от които са полените, прахта и невидимите късчета от повърхностния пласт на кожата. Симптомите припомнят на простуда - кихане, течащ нос и парене в очите.

 Снимка 353791

Като множеството алергии обаче, сенната хрема се демонстрира друго. Някои хора страдат едвам няколко месеца, до момента в който други могат да се мъчат съвсем година. При множеството алергията отшумява с възрастта, само че при други се резервира със същата мощ, като в младите им години. Но за какво единствено някои хора страдат от пролетната алергия?

 Снимка 353792

Причините не са напълно ясни, само че учените имат няколко догатки. Според някои тя се предава генетично - в случай че страдате от сенна хрема, най-вероятно и някой от родителите ви също я има. Парадоксалното е, че колкото повече братя и сестри имате, толкоз по-малък късмет има да я развиете.

Друга доктрина вини прекомерното " гледане под капак ", при което децата не са имали задоволително допир с микроби и паразити, и организмът им бърка безобидно нещо като полените с бактерии.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР