Пролетта дойде, а с нея и късометражните филмови предложения за

...
Пролетта дойде, а с нея и късометражните филмови предложения за
Коментари Харесай

Специални прожекции: Късите филми, които могат да се гледат на голям екран през април

Пролетта пристигна, а с нея и късометражните кино оферти за месец април, готови от редакторския екип на " Кинематограф ". Този път ще можете да се насладите на четири от най-хубавите модерни български заглавия, които са акценти в програмата от събития на най-голямата платформа за късометражно кино в България. Филмите са " Стопанинът на къщата ", " Театрален романс ", " Антракт " и " Книга за хората ". Запазете си занапред датите 12-ти, 19-ти и 23-ти април и се сдобийте с билети, защото местата са лимитирани.

В нова поредност " Дневник " показва за гледане на къси филми , както в резюме ги нарекохме. Вижте селекцията от четири кино лентата за месец април. Текстовете за представянето им са на " Кинематограф ".

 Специални прожекции: Късите филми, които могат да се гледат на огромен екран през март Специални прожекции: Късите филми, които могат да се гледат на огромен екран през март
1. " Стопанинът на къщата "

" Стопанинът на къщата " (2015) е филм на режисьора и сценарист Галина Д. Георгиева, който ще ни върне 10 години обратно по време на протестните дейности от 2013 година, когато желанието за смяна и правдивост изкара десетки хиляди хора по улиците. Студент по публицистика попада на една от многото политически практики за дезинформация и въздействие върху публичното мнение и желае да я изобличи. Оказва се, че корупционният механизъм работи на много повече равнища, в сравнение с е предполагал. Това е филм, който е не по-малко настоящ през днешния ден предвид на порочния кръг от краткотрайни държавни управления и предварителни избори, в който България се лута от две години насам.

Къде: Cine Grand
Кога: 12 април, 20:00 ч.


2. " Танда "

През 2020 година документалният филм " Танда " на режисьора Теодора-Косара Попова е номиниран за студентските награди " Оскар ". Въпреки че не съумява да завоюва почетната премия, той се е преборил с над хиляда заглавия от целия свят, с цел да попадне измежду финалистите. Този месец нейният идващ филм " Театрален роман(с) " (2021) ще бъде акцент в програмата на Кинематограф. Това е една занимателно заплетена и автентично поднесена история за любовта, театъра и дребните елементи, които имат огромни последици. Игралната лента ще се прожектира на 19 април от 19:00 часа в клуб К.Е.В.А., София. Това е премиера за необятната аудитория, откакто
филмът извървя дълъг фестивален път и завоюва премията на публиката на влиятелния Film O`Clock International Festival.

Къде: КЕВА
Кога: 19 Април, 19:00 ч.


 Кадър от кино лентата
© Кинематограф

Кадър от кино лентата " Танда ".

3. " Антракт "

Очаква ни още един филм разказващ за живота на сцената - " Антракт " (2020), който е с присъединяване на актьорите Анна Петрова и Ники Сотиров, а режисьор и сценарист е Мартин Динков. Фабулата ни среща със фамилна двойка, която взе участие дружно в зрелище, претърпяващо непредвиден процес откакто техните взаимоотношения от действителния живот се намесват в пиесата и всичко това пред очите на нищо неподозиращите фенове. Един филм, който споделя за тънката и постоянно размита граница сред театъра и действителността. " Антракт " ще бъде част от програмата на събитията " Късо кино и спектакъл " и също ще се излъчва в КЕВА.

Къде: КЕВА
Кога: 19 Април, 19:00 ч.


 Кадър от кино лентата
© Кинематограф

Кадър от кино лентата " Антракт ".

4. " Книга за хората "

Сюжетът на " Книга за хората " се движи към историята на Славина (Моника Иванова), която кара последната седмица от летния си стаж в библиотеката на малко село, където всички книги са застрашени от изгубване. Но дали тя ще успее да ги избави? Един пресен и занимателен взор върху литературата като реликва на характерността и мощния темперамент, на смелостта и вярата, които се втъкават в нас, също по този начин, както и наследствената памет в нашите кафези. Филм за съзидателното начало и несломимостта на хората, когато се обединят. С детайли на вълшебен натурализъм и приятна доза комизъм, Владислав Лаков предлага един ярък, на моменти наивистичен, само че въпреки всичко извънредно човечен роман за магията на словото и извечната му битка с несправедливостта, лицемерието и злобното незнание.

Къде: Fuzzy Bar
Кога: 23 Април, 20:00 ч.


Пълна стратегия и билети.

 Кадър от кино лентата
© Кинематограф

Кадър от кино лентата " Книга за хората ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР