Пролет Велкова и Симона Велева-Стойнова бяха избрани за членове Съвета

...
Пролет Велкова и Симона Велева-Стойнова бяха избрани за членове Съвета
Коментари Харесай

Две дами стават членове на СЕМ

Пролет Велкова и Симона Велева-Стойнова бяха определени за членове Съвета за електронни медии (СЕМ) от парламентарната квота. Движение за права и свободи не взе участие в гласуванията.

Велкова, която е препоръчана от ПГ на " Демократична България ", получи 99 гласа " за ", 30 - " срещу ", 52-ма депутати се въздържаха.

Симона Велева-Стойнова, препоръчана от ПГ на " Продължаваме Промяната ", беше подкрепена от 121 депутати, 11 бяха " срещу " и един се въздържа.

Третият кандидат - Тодор Беленски, номиниран от ПГ на " Възраждане ", не получи нужните гласове. Той събра 19 гласа " за ", 40 - " срещу ", 71 въздържали се.

В негативен избор ръководителят на комисията по културата и медиите Тошко Йорданов ( " ИТН " ) уточни, че е дал своя вот срещу Беленски, тъй като няма нужния опит за тази служба, само че има по-добър " честен компас " от Пролет Велкова. За Велкова разяснява, че е определена благодарение на Движение за права и свободи.

" Дългата ръка на Движение за права и свободи погали по рамото " Демократична България ". Ще се нагледате на забранителен режим с сходен вид хора, на " cancel просвета ", предизвести Йорданов.

Според " Възраждане " Пролет Велкова не заслужава доверието на рационалната част на българското общество.

" Тези, които познават Пролет Велкова, знаят, че изказванията за " cancel просвета " и за репресивност граничат с клюка ", контрира председателят на ПГ на " Демократична България " Христо Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР