Прокурорската колегия увеличи с 8% заплатите на служителите в Бюрото

...
Прокурорската колегия увеличи с 8% заплатите на служителите в Бюрото
Коментари Харесай

ВСС увеличи заплатите на Бюрото на Гешев по искане на Гешев

Прокурорската гилдия усили с 8% заплатите на чиновниците в Бюрото по отбрана на основния прокурор. Увеличението ще от 1 януари със задна дата, а аргументът за това е актуализация на възнагражденията. Предложението бе направено от основния прокурор Иван Гешев, който по едно и също време управлява Бюрото по отбрана и ръководи Прокурорската гилдия.

Самият Гешев не участва на съвещанието на колегията, само че останалите 8 членове гласоподаваха единомислещо.

През 2014 година Бюрото за отбрана на очевидци към правосъдното министерство се преструктурира посредством законодателни промени в Бюро по отбрана към основния прокурор. Структурата попадна на вниманието на обществото още при започване на мандата на настоящия основен прокурор. Според мнозина Бюрото се трансформира в нещо приблизително сред полицейска и паравоенна конструкция.

Преди пет години въпросната конструкция се справяше с бюджет от към 4.2 милиона лв.. През мандата на основния прокурор Сотир Цацаров тази сума остава относително непроменена, сподели инспекция на Mediapool.

След встъпването си в служба Гешев става главен воин в новините, а дружно с него и Бюрото за отбрана, чийто тежковъоръжени чиновници със спортно телосложение и сурови лица се употребяват за всевъзможни шумни интервенции – от обиск и арести в президентството до отвеждането на ошашкания невъоръжен някогашен екоминистър Нено Димов, а по-късно и на зам.-министъра в същото ведомство Красимир Живков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР