Прокурорската колегия (ПК) на Висшия съдебен съвет реши, че има

...
Прокурорската колегия (ПК) на Висшия съдебен съвет реши, че има
Коментари Харесай

Борислав Боби Сарафов с най-голям шанс да стане временен главен прокурор

Прокурорската гилдия (ПК) на Висшия правосъден съвет реши, че има право да избере краткотрайно изпълняващ длъжността основен прокурор. Това се постанова, откакто през вчерашния ден президентът издада указа за предварителното освобождение на Иван Гешев.

По този мотив ПК през днешния ден се събра на изключително съвещание. От късата полемика стана ясно, че желанията на болшинството са да изберат някой от заместител основните прокурори. Те са петима, като единият е подал оставка – Пламена Цветанова, както „ Флагман “ заяви.

Другите са Борислав Боби Сарафов, Даниела Машева, Красимира Филипова и Десислава Пиронева.

Сарафов е и шеф на Националната следствена работа. През последните седмици той влезе в изострен спор с Иван Гешев. Последният даже разгласи, че Сарафов е изискал преустановяване на следствието „ Барселонагейт “, обвързвано с пране на пари и с водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Това сложи шефа на Следствието в ролята на човек на Борисов. 

От днешната полемика в ПК стана ясно, че шефът на Следствието е с максимален късмет да заеме краткотрайно поста основен прокурор, тъй като има максимален стаж като заместител на обвинител №1.

Прокуроската гилдия обаче прекъсна съвещанието си за 30 минути, с цел да се свърже с всички заместител основни прокурори и да ги попита дали биха се съгласили да извършват длъжността, освободена от Гешев, до избора на титуляр.

 

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР