Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет открива поредна процедура в

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет открива поредна процедура в
Коментари Харесай

Кьовеши пак търси прокурори за българския офис

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет открива поредна процедура в опит да запълни свободните места за европейски делегирани прокурори в България. Това се вижда от оповестения дневен ред на колегията. 
Това ще е петата процедура в опит да бъдат запълнени местата. Ще се търсят 7 претенденти, защото българската квота е от 15 делегирани прокурори, като сега работят едвам 8. След като Прокурорската гилдия утвърди претендентите, номинациите се изпращат в Люксембург, където последната дума има колегиумът на европейската прокуратура. В него от българска страна взе участие Теодора Георгиева. Делегираните прокурори работят по евроделата у нас.
Преди 4 месеци европейският основен прокурор Лаура Кьовеши подреди одит на българските делегирани прокурори, да са бъде проучено каква е повода те да напущат службата един по един. Междувременно от 1 май напусна трети европейски делегиран прокурор - Ивайло Илиев. Той беше определен за асистент на националния член от България в Евроюст. Преди Илиев постовете си в ЕППО напуснаха Елена Попова, която реши да се върне в съда, преди да е изминал мандатът й на европрокурор, както и Бойко Калфин, който избра да стане прокурор във Върховната касационна прокуратура.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР