Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет остави без разглеждане искането

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет остави без разглеждане искането
Коментари Харесай

Прокурорската колегия на ВСС не разгледа оставката на Гешев

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет остави без разглеждане настояването на Иван Гешев да бъде освободен като редови прокурор. Решението получи поддръжката на 8 кадровици след малко разискване.

Доводът за съответното решение е, че след освобождението на Гешев като основен прокурор, той не е назначаван като прокурор, заради което няма по какъв начин да бъде освободен от служба, която не заема.

Три са били вероятните разновидности:
Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет да остави без разглеждане настояването на Гешев Прокурорската гилдия да преназначи Гешев на служба прокурор във ВКП с дата 16 юни 2023 година, а неговото искане да бъде прегледано по-късно Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет да не преназначи Гешев във ВКП и да го освободи като прокурор без да се показва органа, от който да бъде освободен.
Кадровиците се стопираха на първия вид, заяви Българска национална телевизия.

А дали Иван Гешев ще получи 20 заплати обезщетение при овакантяване на правосъдната система, ще взема решение краткотрайно изпълняващ длъжността основен прокурор Борислав Сарафов.

Тази сума се дава на всеки, който напуща системата след избран брой години, което не е от компетентността на Висш съдебен съвет, изясни Огнян Дамянов от Прокурорската гилдия.
 Иван Гешев хвърля оставка и продължава против силите на мрака
Иван Гешев хвърля оставка и продължава против силите на мрака

Иван Гешев ще продължи борбата за правдивост, само че не и като магистрат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР