Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет обяви конкурс за 29

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет обяви конкурс за 29
Коментари Харесай

Обявиха конкурси за младши прокурори и младши следователи в Благоевградско

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет разгласи конкурс за 29 места за младши прокурори в 14 районни прокуратури и 24 за младши следователи в 17 следствени отдели към окръжните прокуратури.

Бройките за младшите прокурори са разпределени по следния метод – 12 в Софийската районна прокуратура, три в РП-Варна, по две в районните прокуратури в Благоевград и Пловдив и по една в Кюстендил, Ихтиман, Ботевград, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Велико Търново, Русе, Бургас и Сливен, съобщи lex.bg.

Местата за младшите следователи в следните отдели към окръжни прокуратури – 7 в спецпрокуратурата, две в Пловдив и по едно в Софийската градска прокуратура, както и в Благоевград, Монтана, Пазарджик, Хасково, Кърджали, Смолян, Плевен, Ловеч, Варна, Шумен, Търговище, Бургас, Сливен и във Военно-окръжната прокуратура в София.

Конкурсът се организира на два стадия – писмен и вербален изпит.

Писменият изпит за претендентите за младши прокурори ще се организира на 17 април, а за младшите следователи – на 30 април. Началният час и в двата случая е 9 ч., а мястото – постройката на „ Интер Експо Център “.

След обнародването на решенията в Държавен вестник, претендентите ще имат 14 дни да подадат документи – единствено по пощата или по електронен път, подписани с дипломиран електронен автограф.

Към заявката за присъединяване в състезанието, претендентите би трябвало да приложат и: подробна автобиография, подписана от кандидата; нотариално заверено копие от тапия за приключено висше обучение по специалността „ Право “; приключилите висше обучение в задгранично висше образователно заведение показват тапия, легализирана и приета от МОН и приравнена към шестобалната система; нотариално заверено копие от уверение за добита юридическа правоспособност; здравно уверение, че претендентът не страда от психическо заболяване; нотариално заверено копие от трудова или служебна брошура или различен документ, който удостоверява стажа по член 164 от ЗСВ; запълнен въпросник по пример, направен от Семеен кодекс на Висш съдебен съвет по отношение на притежаваните нравствени качества; мотивационно писмо; други документи, които по преценка на претендента имат отношение към професионалните или нравствените му качества.

На писмения изпит, който е неизвестен, се проверяватуменията на претендентите за практическо използване на теоретическите познания, посредством решение на проблем в съответния юридически бранш, както и знанията по право на Европейския съюз и в региона на правата на индивида посредством тест.

До втория стадий – устния изпит, се позволяват претендентите,получили оценка не по-ниска от доста добър „ 4,50 “ на проблема и не по-ниска от многодобър „ 4,50 “ на теста.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР