Прокурорите и съдиите трябва да престанат да си затварят очите

...
Прокурорите и съдиите трябва да престанат да си затварят очите
Коментари Харесай

Денков: Прокурорите и съдиите трябва да престанат да си затварят очите пред проявите на насилие

Прокурорите и съдиите би трябвало да престанат да си затварят очите пред деянията на принуждение. Това съобщи министър-председателят акад. Николай Денков в ефира на БТВ във връзка насилието над 18-годишното момиче от Стара Загора.

Всеки от нас би трябвало да си даде сметка каква е ролята му, с цел да се случи нещо такова, уточни министър председателят . Това е непоносимо закононарушение, за жалост не е първото и с горест се тормозя, че няма и да е последното, добави Денков. Той сподели, че от една страна са полиците. Всеки от нас би трябвало да знае, че насилието, речта на омразата би трябвало да изчезнат в полемиката сред нас. За страдание през последните месеци тази реторика се ускори, а тя би трябвало да изчезне, съобщи министър-председателят. От друга страна Министерство на вътрешните работи би трябвало оптимално бързо да реагира, да приготви материалите и да ги съобщи на прокуратурата, за което към този момент е приказвал с министъра на вътрешните работи.

Денков напомни, че в петък беше изменен Наказателният кодекс, бяха увеличени някои санкции. Причината по тази причина беше да има по-голяма суровост. Не може да шофираш пийнал, дрогиран, да убиеш човек и по-късно да минеш с условна присъда. Това е безусловно недопустимо, по същия метод, както този садизъм, би трябвало незабавно да бъде глобен, разяснява министър-председателят. Не може да кажете, че жертва на едно такова закононарушение би трябвало сама да се бори с насилника, вместо правосъдната система да застане на страната на жертвата, уточни Денков. Той сподели, че законите би трябвало да бъдат прецизирани, само че ролята би трябвало да си поемат и другите участници в процеса, тъй като колкото и непоколебим да е законът, в случай че по-късно прокурорите, съдиите толерират този вид принуждение, няма да се промени доста.

Според премиера е извънредно значимо, когато има закононарушение, нарушаване, да има оптимално бърза реакция, тъй че причинителят да бъде осъден. Това, което виждаме през днешния ден, е резултат от тези доста години, в които или нямаше наказване или то идва след пет или 10 години, когато всичко се е размило и в доста случаи се получава условна присъда, разяснява Николай Денков. Той счита, че системата би трябвало още веднъж да стартира да работи, тъй че всеки да знае, че в случай че направи нещо неправилно, ще получи наказване. 

Другото, което минава през фамилно образование, през обучение, е добротата, съобщи министър председателят. Според него дали човек е добър или не, зависи от това, какво е претърпял в детството си. Затова би трябвало още веднъж да се върнем към чувството, че фамилията е значимо и също по този начин образованието и възпитанието са двете страни на една и съща монета, сподели още министър-председателят Николай Денков.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР