Прокурори, следователи и съдебни служители са дарили над 150 000

...
Прокурори, следователи и съдебни служители са дарили над 150 000
Коментари Харесай

Главният прокурор дари 10 000 лева в помощ на Пирогов


Прокурори, следователи и правосъдни чиновници са дарили над 150 000 лева в поддръжка на медиците от лечебните заведения, ангажирани с битката против разпространяването на ковид, оповестяват от прокуратурата. Сумата е събрана за по-малко от три дни, след апела на управлението на прокуратурата за поддръжка на дарителските акции на УМБАЛСМ „ Пирогов “, болница „ Александровска “ и „ За героите в бяло “ на Българския лекарски съюз.

Само за „ Пирогов " прокурорите са дарили 131 000 лв., а обвинител номер 1 Иван Гешев е дарил на болничното заведение 10 000 лв. персонални средства, заяви шефът на „ Пирогов " доктор Асен Балтов за DarikNews.

Прокурорите от страната са дали средствата безплатно без условия защо да бъдат предопределени. Те ще се употребяват за консумативи, проби и всички други потребности на лечебното заведение. В момента в "Пирогов " се лекуват 11 заболели с ковид, а измежду тях и четиримата в най-тежко положение, които са интубирани, посочи шефът на болничното заведение, който благодари на всички донори за съпричастността и помощта.

От прокуратурата оповестяват още, че по-голяма част от събраните дарения са от полагащия се фонд Социално-битовото и културно обслужване (СБКО) на магистратите и правосъдните чиновници. От Софийската районна прокуратура са приели решение за даряването на сумата от 50 000 лева, от Софийската градска прокуратура - на сумата от 60 000 лева, от Специализираната прокуратура - на сумата от 13 000 лева и от Апелативна прокуратура – София - на сумата от 8250 лева Прокурорите и чиновниците от Районната прокуратура в Бургас са взели решение да дарят сумата от 19 076 лева от фонд СБКО на УМБАЛ - Бургас.

Лични средства в размер на 2550 лева са дарили 10 магистрати и 17 правосъдни чиновници от Военно-окръжна прокуратура – Сливен за потребностите на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “ в града. 440 лв. персонални средства за „ Н.И.Пирогов “ са дарени от Районна прокуратура – Гоце Делчев. Лични средства за болничното заведение в Разлог са дарени от магистратите и чиновниците от Районната прокуратура в града.

На доста места в страната не престават дарителските акции, с които магистратите и правосъдните чиновници ще подкрепят локалните болнични заведения.

В тази връзка прокуратурата моли за поддръжка и на работещите в МБАЛ „ Д-р Стамен Илиев “ в Монтана, които имат незабавна нужда от закупуването на най-малко три броя респиратора, преносим рентген и друга скъпоструваща инсталация, нужна за лекуване на болните от ковид. От прокуратурата са дали и банкова сметка, която може да видите ТУК.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР