Прокурори, следователи и съдебни служители от Русе подкрепиха главния прокурор,

...
Прокурори, следователи и съдебни служители от Русе подкрепиха главния прокурор,
Коментари Харесай

И Русе подкрепи Гешев

Прокурори, следователи и правосъдни чиновници от Русе поддържаха основния прокурор, като излязоха пред постройката на Съдебната палата в крайдунавския град. 

" Тук са всички прокурори от Окръжната прокуратура в Русе, от Районната прокуратура, следователите от Окръжен следствен отдел и правосъдните чиновници от трите институции. Събрали сме се в поддръжка на личността на настоящия основен прокурор, който стана жертва на атентат през вчерашния ден, като той и фамилията му бяха застрашени - допускаме по отношение на работата и активността, която прави ", сподели окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев, съобщи Българска телеграфна агенция. 

" Ние също сме обезпокоени от това, че години наред ставаме очевидци на едно политическо говорене, което е в ущърб на прокуратурата и следствието като съсловие и професионална колегия. Смятаме, че всичко това уронва престижа ни, злепоставя ни и в последна сметка ни прави уязвими ", съобщи той. 

По думите му работата на прокурорите е да бъдат държавни обвинители и да застават против нарушителите вместо българските жители, които са потърпевши от закононарушения.  " За да можем да вършим добре и сполучливо тази работа, се нуждаем и от имунитет, и от несменяемост, само че и от сигурност. Тази сигурност ни се ще да я усещаме повече в българските жители и институции. Затова сме тук през днешния ден. Ние ще продължим да си вършим работата, само че чакаме поддръжка и от обществото ", сподели прокурор Георгиев. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР