Прокурори, следователи и съдебни служители от Районна, Окръжна и Апелативна

...
Прокурори, следователи и съдебни служители от Районна, Окръжна и Апелативна
Коментари Харесай

Прокурори от Пловдив излизат на протест

Прокурори, следователи и правосъдни чиновници от Районна, Окръжна и Апелативна прокуратура ще протестират заради опита за нападение против основния прокурор Иван Гешев. Държавните обвинители ще излязат пред постройката на прокуратурата на пл. " Съединение " 3 в Пловдив тъкмо в 11 часа, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Протести ще има в цялата страна. В градовете, в които няма независими здания на прокуратурата, недоволството ще бъде изразено пред правосъдните покои. Демонстрацията е израз на поддръжка към основния прокурор и в символ на единение срещу опитите да бъдат сплашени.

Поводът за невижданата акция е опитът за атентат против кортежа, с който е пътувал Иван Гешев и семейство му. Експлозията стана към 11.45 ч. на пътя София - Самоков. Той се е връщал от Боровец дружно със фамилията си, в кортежа са били брачната половинка му Детелина Ханчева и дъщерите им Ивет и Далия. 

Няколко часа след случая основният прокурор самичък събщи, че е сменил колите в последния миг. Гешев се завърнал късно от Украйна и задържал бронираните коли, с които е пътувал за Украйна. Трябвало е по-късно да замине за Турция с други коли. Той обаче решил да се отклони и да участва на събитие на младши прокурори в базата на прокуратурата на Цигов чарк.

Пътят Самоков - София е затворен към този момент съвсем 24 часа. При служебния министър председател Гълъб Донев ще се организира извънредно съвещание с всички служби в Министерство на вътрешните работи поради случая с кортежа на основния прокурор Иван Гешев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР